Fortsæt til hovedindholdet
Mød et menighedsrådsmedlem
Gentofte Provsti

"Tillid skaber forandring"

Johnny Frost er medlem af menighedsrådet i Maglegård Sogn.
(Foto: Sarah Auken)

Af Jakob Zeuthen

Et mini-portræt, fortalt til Jakob Zeuthen.

Navn: Johnny Frost

Medlem af menighedsrådet i Maglegård Sogn (Messiaskirken, Charlottenlund)

Har været medlem siden år 2016

Hvad fik dig i menighedsrådet?

Jeg sang med i kirkens gospelkor og kom derfor jævnligt i kirken. Jeg sagde ja tak til at blive kirkeværge, og ved menighedsrådsvalget spurgte de, om det ikke var noget for mig at komme med. Jeg sagde ja tak. Jeg fortsatte som kirkeværge, og da jeg havde været direktør hos Philips i mange år med mange personalesager, var det naturligt, at jeg også blev kontaktperson.

Hvad er det bedste ved menighedsrådsarbejdet?

At det faktisk er sjovt at være med. En dag er ikke sjov for mig, hvis den ikke har været udfordrende, morsom. Jeg fandt hurtigt ud af, at kan man gøre og ændre rigtig meget, blandt andet som kontaktperson kan man skabe forandring ved at vise personalet tillid. Og at man som kirkeværge kan få meget til at ske, dels når det gælder vedligeholdelse, dels ved nytænkning.

Hvad er det værste ved menighedsrådsarbejdet?

Jeg har det ikke godt, hvis der ikke sker noget, altså hvis man bare forvalter status quo, ligesom jeg ikke har det godt, hvis rådet debatterer frimærkekassen – de små ting – i stedet for det væsentlige. Og så hæmmer det arbejdet, hvis rådsmedlemmer gør sig kloge på andres områder i stedet for at have tillid til, at andre nok kan klare opgaverne indenfor deres områder.

Vil du anbefale venner at komme med i rådet?

Ja, hvis de vil arbejde for det, og vil medvirke til at gøre rådsarbejdet sjovt.

Hvad har overrasket dig mest ved arbejdet i menighedsrådet?

Mulighederne for at ændre noget, flytte noget. Jeg havde hørt så meget om menighedsråd, som var traditionsbevarende, om gamle vanetænkende menighedsrådsmedlemmer uden visioner; men sådan oplever jeg det ikke.

Hvad betyder menighedsrådsarbejdet for dig personligt?

At jeg føler, at jeg kan være med til at gøre noget, at få brugt min livserfaring til noget konstruktivt.

Hvilken én af kirkens aktiviteter synes du bedst om?

Den folkelige kultur i god kombination med det kirkeligt. Gospelkoret, hvor jeg med stor fornøjelse synger med i. Koncerterne, som vi har mange af. Og en lille onsdagsandagt.  

Er du mest interesseret i det kirkelige eller det folkelige i menighedsrådsarbejdet?

For mig handler det om at værne om kulturkristendommen, om den lille mand med den lille tro, samtidig med at vi skal bakke op om huset, om præsten. Det er hamrende vigtigt at præst og råd kan sammen.

Din yndlingssang eller yndlingssalme?

H.C. Andersens ”I Danmark er jeg født”. Den burde være vores nationalsang. Og hvis jeg skal vælge en salme, er det Johannes Johansens ”Det dufter lysegrønt af græs”.

Hvad læser du. Din yndlingsbog?

”Den hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt” af Jonas Jonasson. Jeg grinede og hyggede mig, da jeg læste bogen, der er en fortælling i to lag, et crazy komisk og et livsanskuelses-lag. Som ingeniør er jeg ikke den store læser; men jeg holder da af krimier.

Johnny Frost cykler ofte til kirke.