Fortsæt til hovedindholdet
Til præsterne
Kurser og uddannelse
en præst bladrer i alterbogen

Kurser og uddannelse

 

26
okt.

Migrantkonference: ”Folkekirke for alle?”

Arr. Migrantudvalget i Helsingør Stift

Målgruppe: Alle

Hvad er spørgsmålet?

Hvordan ændrer vi vores kulturelle forudforståelse fra en etnisk dansk horisont med salmebog og højskolesang til at være mere inkluderende, hvis man er fra Ghana og er vandt til trommer, eller Ukraine, hvor man bruger røgelse?
Er folkekirken mere økumenisk end den er luthersk – eller mest Luthersk og mindre økumenisk? Hvordan forvalter vi den fælleskirkelige arv omkring gudstjeneste, sakramenter og kirkelige handlinger? Kan vi blive bedre til at dele det fælles med andre – og måske derigennem udvide forståelse af os selv?

Med sådanne spørgsmål vil vi udfordre til en fælles drøftelse af den fremtid, der tegner sig, når flere og flere danskere med udenlandske rødder møder folkekirken med en anden kulturel baggrund end den traditionelt danske.

Praktisk:

Deltagelse i konferencen er gratis.

Tilmelding: Til sognepræst Michael Rønne Rasmussen, Ishøj og Vejleå Kirke, Ishøj. SMS tlf. 2960 3288 eller mail mrr@km.dk

Frist: Senest 1. oktober.

Angiv venligst navn, sogn samt en mailadresse, så vi kan sende opdatering ved seminargrupper.

06
nov.

Mini-kursus i Outlook for præster

For præster i Helsingør Stift

Outlook har mange funktioner, som kan lette din hverdag. Kom med på dette minikursus målrettet præster, hvor Kristine Enriquez Jepsen fra stiftsadministrationen viser smarte funktioner i Outlook.

Følgende emner vil blive gennemgået:

Outlook i dag (oversigt over dagen)Søgefunktionen Mapper og undermapperFlag og påmindelserEkstra indstillinger ved send af mailSignaturOpret regel – fx mail fra en bestemt person automatisk bliver placeret i en bestemt mappe eller videresendt til en anden person. Kalender herunder planlægningsassistent, behold mødeindkaldelser i indbakken, vedhæftning af mail til mødeindkaldelse. To-do-liste funktion.

Hvis du har specifikke spørgsmål eller ønsker til andre emner, er du meget velkommen til at anføre dem ved tilmelding.

Tilmelding senest d. 30. oktober til Karina Juhl Kande på: 21370011 eller kjk@km.dk

09
nov.

Konference om dåb: Hvordan taler man kort, klart og kraftfuldt om dåbens betydning i dag?

For menighedsråd og præster i Helsingør Stift

Hvordan formidles dåbens teologi, betydning og relevans klart og fyndigt i dag? Og hvem skal tage initiativ til samtalen?

Kursusdag om dåb, der vil afsøge nye muligheder for samtale, formidling og samarbejde om dåb.

Program:

09.45: Ankomst og kaffe

10.00: Velkomst v. teologisk konsulent Karina Juhl Kande

10.10: Biskop Peter Birch: ”Dåbssamtale” - Om at føre samtalen om dåben på andre platforme

10.30: Professor Niels Henrik Gregersen: Dåbens teologi (og det myndige lægfolk)

11.20: Sognepræst Line Hage: Dåbsoplæring for voksne

12.00: Frokost

12.40: Tekstforfatter, teolog og sanger Maria Kynne: Tilblivelsen af værket ”Altid allerede elsket”. Om værkets dåbsteologi med udgangspunkt i det kristne dåbsritual, det dobbelte kærlighedsbud og i højskolelærer Christian Hjortkjærs bog ”Utilstrækkelig”.

13.15: Komponist Jakob Høgsbro: "Vi kommer med det barn i vore hænder". Indstudering af to nye salmer.

(kort pause)

14.00: Koncert i Brøndby Strand Kirke: Koret Tritonus opfører værket ”Altid allerede elsket”, akkompagneret af cello og klaver. Værket er skrevet af komponist Jakob Høgsbro og tekstforfatter Maria Kynne på bestilling af Grundtvigs Højskole. ”Altid allerede elsket” er støttet af Folkeoplysningspuljen, der uddeles af Folkehøjskolernes Forening.

Tilmelding til Karina Juhl Kande på: 21370011 eller kjk@km.dk

14
nov.

Konference: Sammen mod ensomhed

Diakoniudvalgets temadag handler i år om, hvordan vi i kirkerne kan være en del af løsningen på den stigende ensomhedsproblematik lokalt. Dagen bliver lige dele oplæg om ensomhed, inkluderende fællesskaber og praktiske workshops der kan inspirere til forandring hjemme i sognene.

Dagens program:
Kl.9.30: Ankomst, indskrivning, kaffe.
Kl.10.00: Velkomst og morgensalme ved formand for Helsingør stifts diakoniudvalg Jørgen Degn Bjerrum
Kl. 10.15: Ensomhed kort fortalt ved David Vincent Nielsen, Forperson Folkebevægelsen mod Ensomhed, og udviklingskonsulent i Ældresagen
Kl.11.00: Sammen mod ensomhed. – inkluderende fællesskaber ud af kirkedøren ved Asger Toft Johannsen, Udviklingskonsulent Røde Kors, Forperson i DareGender og medstifter af ’BABA – fordi Far er vigtig.’
Kl.11.45: ’Kaldet til fællesskab.’ Teologiske overvejelser over kirkens kald til fællesskab ved Hans Ravn Iversen, Lektor emeritus ved afdeling for systematisk teologi, Københavns Universitet.
Kl.12.30: Samtalefrokost frit efter Absalon-modellen. Introduktion følger v. Sanne Damborg.
Kl.13.30: ’Løft Blikket’ - Gruppeprocesser, med fokus på praksis og formiddagens pointer om ensomhed, fællesskab og kirkens rolle. Facilitator: Anika Follmann, Projektleder Menneskesyn Etik og Faglighed ved Filadelfia Uddannelse.

Kl.15.00: Gudstjeneste Ved Biskop Peter Birch.
Tilmelding her:

https://forms.office.com/e/GBprBH68AJ


Arrangementet opdateres løbende.
20
mar.

Akademi for nye præster: Medfølelsens pris

Yderligere info følger