Til præsterne
Kurser og uddannelse
en præst bladrer i alterbogen

Kurser og uddannelse

 

05
dec

Gå hjem-møde i Lillerød Sognegård

Har I i menighedsrådet brug for viden og gode råd om byggesager eller ansættelsesforhold til kirkefunktionærer, så er der hjælp at hente i stiftet, når afdelingsleder Susanne K. Bauer og specialkonsulent Stefanie Laursen afholder det fjerde ud af fire gå hjem-møder i 2022. Denne gang i Lillerød Sognegård.

Tilmeld jer her: Tilmelding


06
dec

Gløgg og juleprædikener 2022

Helsingør Stift og Københavns Stift inviterer på tre skarpe oplæg og kollegialt prædikenværksted omkring juleaftens- og juledagenes tekster.
Kollegerne forfølger på ny interessante spor, nye vinkler og aktuelle temaer, inden vi samles omkring bordene for at udveksle ideer, diskutere nye åbninger i de gamle tekster og lade os inspirere, provokere og opmuntre hinanden til at gøre årets store teologiske og homiletiske udfordring til en fest.

Læs mere og tilmeld dig her
14
jan

Konference: "På vej mod en multikulturel folkekirke"

Befolkningssammensætningen i Danmark ændrer sig. Hvordan bliver folkekirken en kirke for hele folket? Kom til konference om den multikulturelle folkekirke.

Find programmet her og læs mere
27
jan

Kursus: Få børn og unge til at fortælle bibelhistorier

Sansefortælling er en ny metode, hvor minikonfirmander eller konfirmander ved hjælp af sansemotoriske greb fortæller en bibelhistorie på ryggen af en makker til gavn for både indlæring og relationer i gruppen.

På kurset lærer du at lede en sansefortælling samt hvordan du får børn/unge til selv at genfortælle historierne. Desuden får du introduktion til undervisningsforløb om ensomhed og til to videofortællinger om hhv. Zakæus og Daniel i Løvekulen.

Underviser: Historiefortæller og antropolog Anette Wilhjelm Jahn fra Måle Fortælleteater.

Læs mere her

21
mar

Påske for Herren – og alle os andre!

Få inspiration til prædikener og salmevalg til påskens gudstjenester den 21. marts kl. 10-13.00

Søren Holst, lektor i Gammel Testamente, og Troels Engberg-Petersen, professor emeritus i Ny Testamente, deler indsigter i påskens gudstjenestetekster – og organist Peter Bjerregaard giver inspiration til salmevalg blandt nye og gamle salmer.

Læs mere her
28
mar

Kursus: Køn, identitet og normkritik - forstå de unges livsverden

Thomas Nedergaard, sognepræst i Aabenraa, tidligere uKirke, vil gøre os klogere på, hvordan køn og identitet opfattes blandt unge i dag. Vi vil lavpraktisk forholde os til begreberne LGBTQ+, normkritik, mv. og nærme os en forståelse af, hvordan vi kan møde det unge menneske, der stiller spørgsmål til livet og egen krop, som vi måske ikke selv stiller.

Thomas Nedergaard og Konfirmandcenteret vil præsentere redskaber og materialer til at skabe samtaler om kønsidentitet i konfirmationsforberedelsen.

Sted er endnu ikke fastlagt.

Tilmelding til Pernille Nærvig på pnp@km.dk