Til præsterne
Kurser og uddannelse
en præst bladrer i alterbogen

Kurser og uddannelse

 

01
jun

GERONTOPÆDAGOGISK KURSUS

Synes I også, at det kan være udfordrende at holde gudstjenester på sognets plejehjem? Så er der hjælp at hente, når stiftets gerontopædagog Bodil Olesen afholder kurser i plejehjemsgudstjenester og demensvenlige gudstjenester. Læs mere her:https://www.xn--helsingrstift-hnb.dk/stiftet/stiftsudvalg/udvalget-for-religionspaedagogik/gerontopaedagogisk-kursus-1-og-8-juni.
02
jun

Introkursus for nyansatte i folkekirken

Torsdag den 2. juni 2022 er der obligatorisk introkursus for nyansatte i folkekirken i Helsingør og Københavns Stifter. Kursets formål er at give nyansatte en god og fælles forståelse for folkekirken som helhed. Kurset er obligatorisk for alle, der efter den 1. juni 2021 er blevet ansat første gang i en stilling i folkekirken med en ugentlig arbejdstid på mere end 8 timer. Bemærk, at pladserne på introkurserne bliver booket forholdsvis hurtigt. Tilmeldingsfrist: senest den 15. maj 2022. Læs mere om kurset her
08
jun

GERONTOPÆDAGOGISK KURSUS

Synes I også, at det kan være udfordrende at holde gudstjenester på sognets plejehjem? Så er der hjælp at hente, når stiftets gerontopædagog Bodil Olesen afholder kurser i plejehjemsgudstjenester og demensvenlige gudstjenester. Læs mere her: Gerontopædagogisk kursus 1. og 8. juni | Helsingørstift.dk (xn--helsingrstift-hnb.dk)
13
jun

Stiftspræstekursus

Nye begyndelser – Sammenbrud, genopbygning og kriseteologi i lyset af 1920’erne.
Vi er på bagkant af en coronakrise, der lukkede verden ned, og samtidig midt i en international krise med krigshandlinger i Europa, hvor mennesker er sendt på flugt.
Hvilken eller hvilke teologier kan blive udløbere af dette, og hvordan sætter det allerede nu sit præg på folkekirken?
Det dykker vi ned i på årets stiftspræstekursus, der har historisk udblik til 1922, et skelsættende år i den europæiske bevidsthedshistorie.
Læs mere om stiftspræstekurset 2022 her
20
jun

Gå hjem-møde i Helsinge Sognegård

Har I i menighedsrådet brug for viden og gode råd om byggesager eller ansættelsesforhold til kirkefunktionærer, så er der hjælp at hente i stiftet, når afdelingsleder Susanne K. Bauer og specialkonsulent Stefanie Laursen afholder det andet ud af fire gå hjem-møder i 2022. Denne gang i Helsinge Sognegård.

Tilmeld jer her: Tilmelding


30
aug

Gå hjem-møde i Søborg Sognegård

Har I i menighedsrådet brug for viden og gode råd om byggesager eller ansættelsesforhold til kirkefunktionærer, så er der hjælp at hente i stiftet, når afdelingsleder Susanne K. Bauer og specialkonsulent Stefanie Laursen afholder det tredje ud af fire gå hjem-møder i 2022. Denne gang i Søborg Sognegård.

Tilmeld jer her: Tilmelding


08
sep

Himmelske kroppe

Årets konference på Københavns Universitet d. 8.-9. september, for præster og teologer i fem stifter, har overskriften ”Himmelske kroppe”. At være menneske har helt fundamentalt med kroppen at gøre. Det er med kroppen, vi erkender, sanser, erindrer, erfarer, tror, håber, elsker og forbinder os med livet og verden. Ikke desto mindre har både filosofien og teologien en lang tradition for at adskille kroppen fra bevidstheden og skille det legemlige fra det sjælelige og åndelige. Årets konference går i kødet på vores væren i verden.

Helsingør stift har 35 pladser efter først til mølle princippet.

Følg anvisning for tilmelding i programmet.
25
sep

Stiftsstævne for ydre mission

Prædikant: biskop Peter Birch
Emne: Promisio Opdateres
05
dec

Gå hjem-møde i Lillerød Sognegård

Har I i menighedsrådet brug for viden og gode råd om byggesager eller ansættelsesforhold til kirkefunktionærer, så er der hjælp at hente i stiftet, når afdelingsleder Susanne K. Bauer og specialkonsulent Stefanie Laursen afholder det fjerde ud af fire gå hjem-møder i 2022. Denne gang i Lillerød Sognegård.

Tilmeld jer her: Tilmelding