Fortsæt til hovedindholdet
Mød et menighedsrådsmedlem
Glostrup Provsti

"Jeg er overrasket over, at alt tager så lang tid"

Jette Skovgaard er medlem af menighedsrådet i Glostrup sogn.
(Foto: Sarah Auken)

Af Jakob Zeuthen

Navn: Jette Skovgaard
Medlem af menighedsrådet i Glostrup sogn.
Har været medlem siden år 2008.

Hvad fik dig i menighedsrådet?

Jeg fik overskud og tid, da jeg blev pensionist. Min nu afdøde mand havde været medlem, så det var naturligt for mig at stille op – for at få en skoletjeneste, for at styrke kirken som kulturelt center, der også tiltrækker unge.

Hvad er det bedste ved menighedsrådsarbejdet?

En følelse af at få indflydelse på kirken og kirkens liv. Og en følelse af at blive lyttet til og blive værdsat. Og så har jeg fået nye venner, dem ville jeg ikke have fået, hvis jeg ikke var med i rådet.

Hvad er det værste ved menighedsrådsarbejdet?

Langsommeligheden. Alting tager en krig. Og til det værste hører også menighedsrådsmedlemmer, som ikke er aktive i kirken eller til møder og andre arrangementer. For at sige det rent ud: medlemmer, som ikke har noget at byde på.

Vil du anbefale venner at komme med i rådet?

Det vil jeg – og det gør jeg. Vi er for gamle, så i rådet har vi har lovet hinanden at skaffe to nye, som er interesserede i at komme med, som vil stille op til næste valg. Jeg går efter yngre, og jeg har allerede nu  fået tilsagn fra forældre til førskolebørn i gruppen ”Gud og dermed pasta”.

Hvad har overrasket dig mest ved arbejdet i menighedsrådet?

At opgaverne er så mangfoldige. Man kan engagere sig i mange og utroligt forskellige opgaver. Og så må jeg igen nævne langsommeligheden. Jeg er overrasket over, hvordan alting tager tid. Lang tid med langsomme arbejdsgange.

Hvad betyder arbejdet i menighedsrådet for dig personligt?

At jeg kan mærke, at vi - og dermed jeg - er med til at gøre folk taknemmelige og glade. Det giver en tilfredsstillelse og en glæde, ja indimellem en følelse af stolthed, når noget lykkes. Og så bidrager rådsarbejdet med spændende udfordringer til min personlige udvikling.

Hvilken en af kirkens aktiviteter synes du bedst om?

Jeg holder utrolig meget af den ganske almindelige søndagsgudstjeneste; men også at være aktiv når det gælder aktiviteter. Jeg kan ikke sige, at det ene er vigtigere end det andet.

Er du mest interesseret i det kirkelige eller det folkelige i menighedsrådsarbejdet?

Det kan jeg ikke sige entydigt; men jeg kan sige, at jeg har det godt, når jeg føler at jeg er med til at gøre folk taknemmelige og glade. Når arrangementer lykkes og får stor opbakning, ja så tør jeg godt bruge ordet en personlig stolthed, så det folkelige betyder meget for mig.

Din yndlingssalme?

”Du som har tændt millioner af stjerner”. Vi sang den til min mands begravelse. Jeg kan ikke synge den uden at komme til at græde. Jeg har min egen tolkning. Den handler ikke om stjernerne på himlen; men om stjernerne i dagligdagen, om en kunstnerisk oplevelse med billedkunst, teater, koncert, opera, og ja: om en madoplevelse med gode venner.

Hvad læser du. Din yndlingsbog?

Serien ”Jordens børn” af den amerikanske forfatter Jean M. Auel, er den største læseoplevelse, jeg har haft. Det er ikke en from serie; men en fantastisk beskrivelse af menneskets udvikling, gennemlevet af fortidskvinden Ayla. ”Jordens børn” består af seks bøger, som jeg igen, igen vender tilbage til. Jeg er imponeret over, at man kan bruge videnskab – forskning af forhistoriske forhold - til en spændende fiktionsroman