Aktiviteter
Samlet stiftskalender

Samlet stiftskalender

Alle kurser, arrangementer og andre aktiviteter i Helsingør Stift

30
aug

Gå hjem-møde i Søborg Sognegård

Har I i menighedsrådet brug for viden og gode råd om byggesager eller ansættelsesforhold til kirkefunktionærer, så er der hjælp at hente i stiftet, når afdelingsleder Susanne K. Bauer og specialkonsulent Stefanie Laursen afholder det tredje ud af fire gå hjem-møder i 2022. Denne gang i Søborg Sognegård.

Tilmeld jer her: Tilmelding


08
sep

Himmelske kroppe

Årets konference på Københavns Universitet d. 8.-9. september, for præster og teologer i fem stifter, har overskriften ”Himmelske kroppe”. At være menneske har helt fundamentalt med kroppen at gøre. Det er med kroppen, vi erkender, sanser, erindrer, erfarer, tror, håber, elsker og forbinder os med livet og verden. Ikke desto mindre har både filosofien og teologien en lang tradition for at adskille kroppen fra bevidstheden og skille det legemlige fra det sjælelige og åndelige. Årets konference går i kødet på vores væren i verden.

Helsingør stift har 35 pladser efter først til mølle princippet.

Følg anvisning for tilmelding i programmet.
18
sep

Jubilæumsgudstjeneste i Helsingør Domkirke i anledningen af Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum

Jubilæumsgudstjeneste i Helsingør Domkirke - i anledning af Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum. Søndag den 18. september kl. 14.00 100 år med håb og handling I år er det 100 år siden at Folkekirkens Nødhjælp så dagens lys. Og det markeres med en lang række arrangementer i hele landet og jubilæumsgudstjenester i flere af landets domkirker. Folkekirkens Nødhjælps historie begyndte efter Første Verdenskrig. Sult og fattigdom hærgede Europa, og mange søgte til kirkerne for at få hjælp. Opgaven var derfor påtrængende, da kirkefolk i 1922 mødtes i København for at organisere en fælles hjælp. Kort efter var den første internationale nødhjælpsindsats i gang. Folkekirkens Nødhjælp er født ud af et fællesskab mellem mennesker, som tror på et værdigt liv for alle. Opgaverne er fortsat mange. Men Folkekirkens Nødhjælp er en historie om, at det er muligt at hjælpe mennesker i nød og at skabe bæredygtig forandring i verden – båret af håbet om en ny begyndelse. Biskop Peter Birch prædiker, stiftskoret Vokalensemblet Suona synger under ledelse af Cille Buch, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen og andre fra organisationen deltager i gudstjenesten. Alle er velkommen Efter festgudstjenesten er der reception med musik og taler i klosterhaven ved Sct. Mariæ Kirke, Sct. Anna Gade 38.
25
sep

Stiftsstævne for ydre mission

Prædikant: biskop Peter Birch
Emne: Promisio Opdateres
01
okt

Landemode

22
nov

Stiftets konsulentrunde

Læs om konsulenterrunderne, stiftets tilbud om vejledning i byggesager,her. Hvis et menighedsråd ønsker at få besøg, skal stiftet modtage en projektbeskrivelse og ansøgning senest 2. november 2022.
23
nov

Stiftets konsulentrunde

Læs om konsulenterrunderne, stiftets tilbud om vejledning i byggesager,her. Hvis et menighedsråd ønsker at få besøg, skal stiftet modtage en projektbeskrivelse og ansøgning senest 2. november 2022.
05
dec

Gå hjem-møde i Lillerød Sognegård

Har I i menighedsrådet brug for viden og gode råd om byggesager eller ansættelsesforhold til kirkefunktionærer, så er der hjælp at hente i stiftet, når afdelingsleder Susanne K. Bauer og specialkonsulent Stefanie Laursen afholder det fjerde ud af fire gå hjem-møder i 2022. Denne gang i Lillerød Sognegård.

Tilmeld jer her: TilmeldingTip om arrangementer

Har du forslag til noget, der skal i stiftskalenderen?

Skriv til mediekonsulent Steen Toft Winther på stewi@km.dk

Inkludér dato, tid og kort beskrivelse.

Arrangementet bør være for en bred målgruppe.