Aktiviteter
Samlet stiftskalender

Samlet stiftskalender

Alle kurser, arrangementer og andre aktiviteter i Helsingør Stift

31
aug

Bispevalg: Mød kandidaterne

Distriksforeningernes valgmøde for alle kandidater. Læs invitationen her.
Tilmelding til arrangementet her.


01
sep

Bispevalg: Mød kandidaterne

Distriksforeningernes fælles valgmøde med kandidaterne - se invitationen her.
Tilmelding til arrangementen her

10
sep

Teologisk konference: Frihed under overvågning

FRIHED - UNDER OVERVÅGNING
Årets konference stiller skarpt på spændingen mellem overvågning og frihed. Vi bliver overvåget, og vi lader os overvåge som aldrig før. Vores mobiltelefoni, e-mails og internetsøgninger - alt lader vi spore, så man kan følge vores mindste skridt. Kameraer, droner, ansigtsgenkendelse. Hvor går grænsen, hvis der er en? Tilsyneladende har vi ikke noget imod at blive overvåget, for det gør os trygge. Vi får en fornemmelse af sikkerhed. Men samtidig er det jo hele overvågnings setuppet, der fortæller os, at der er noget at være bange for og som aktiverer vores bekymring. På samme måde som den alvidende og altseende Gud, øjet i det høje, der holder øje med menneskebørnenes færden, på den ene side er en tryg tanke, men også en tanke, det kalder skyld og skam frem. Er tryghed altid prisen værd? Omvendt kan man spørge, om vi kan håndtere vores frihed? Konferencen vil undersøge forholdet mellem frihed og ansvar, og mellem tillid og overvågning.
Temaet er ikke blevet mindre aktuelt med den globale coronakrise, som igen satte spørgsmålet på dagsordenen: Er den sikkerhed, vi mener at vinde ved mere overvågning, bedre end et samfund baseret på tillid til det personlige ansvar? ARRANGØRER: Center for Kirkeforskning, Det Teologiske Fakultet, KU, i samarbejde med Fyens Stift, Helsingør Stift, Københavns Stift og Roskilde Stift. TILMELDING: https://teol.nemtilmeld.dk/32/
STED: Det Teologiske Fakultet, Søndre Campus, Njalsgade 76 2300 København S.
Se programmether.

30
sep

Gudstjenestedebat 2.0

Gudstjenestedebat 2.0
Hvad vi har lært af coronakrisen.Indbydelse til en kursusdag om forårets udfordringer on- og offline.
Det utænkelige skete. Kirkerne lukkede, og i lang tid var der lukket for gudstjenester i kirkensrum. Til gengæld blomstrede de digitale gudstjenester op.
Vi var ellers i gang med en gudstjenestedebat, hvor traditionens formfuldendte og gennemgenerationer finpudsede og overleverede højmesse blev sat overfor nye, mere frie udtryk og former. Pludselig stod vi i en situation, hvor vi bare behøvede lidt håndsprit og en selfiestang for at holde en gudstjeneste? Har det tilført nye vinkler til gudstjenestedebatten, og har den ændret sig?
Vi spørger også, om den digitale gudstjeneste har fremtiden for sig? Hvad er en god, digitalgudstjeneste? Og hvad gør det ved vores forståelse af prædikenen, liturgien og menighedensfællesskab?
Vi runder dagen af med et spændende indblik i, hvordan kirkerne i Afrika har været afgørende faktorer i håndteringen af coronakrisen.
Mød bl.a. biskop Marianne Gaarden, sognepræst, Else Hviid, sognepræst Jørgen Demant, sognepræst Morten Thaysen og kommunikationschef i ADRA, Signe Lund Christensen.
TID: 30.september kl. 9.30-15.30 STED:: Frederiksberg kirkes menighedshus, Pile Allé 3, 2000 Frederiksberg ARRANGØR: Udvalget for efteruddannelse i Helsingør og Københavns stift. TILMELDING: Senest 1. september til teologisk konsulent Eva Holmegaard Larsen ehl@km.dk

08
jun

Stiftskonvent 2021


Tip om arrangementer

Har du forslag til noget, der skal i stiftskalenderen?

Skriv til mediekonsulent Malene Bjerre på mabje@km.dk

Inkludér dato, tid og kort beskrivelse.

Arrangementet bør være for en bred målgruppe.