Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Freds- og forbønsgudstjeneste på årsdagen for invasionen af Ukraine

Kom og vis solidaritet med krigens ofre, lyt til ukrainske musikere og find et rum til eftertænksomhed ved freds- og forbønsgudstjenesten i Helsingør Domkirke på årsdagen for invasionen i Ukraine.

 

Fredag den 24. februar 17.00 - 18.30 i Helsingør Domkirke

Her kan vi sammen udtrykke fortvivlelse over krigens brutalitet, bede for fred og udtrykke solidaritet med krigens ofre.

Til gudstjenesten kan man blandt andet nyde musik fra ukrainske solister og kor. Pianist Yuliia Zhukova og violinist Nataliya Pylypenko medvirker blandt andre.

Under gudstjenesten vil der være 'børnehjørne' og efterfølgende vil der være mulighed for at tale sammen med en kop kaffe i hånden.

Der vil blive tolket undervejs.

Gudstjenesten tilrettelægges i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, der som konsekvens af krigen, har intensiveret arbejdet i Ukraine og oprettet kontorer i Kyiv og Lviv. Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen fortæller om situationen og deres arbejde i Ukraine.

”Som kirke har vi en særlig rolle i situationer, hvor folk føler sig magtesløse og der er behov for at holde fast i et trodsigt håb om fred,” siger Peter Birch.

Læs meget mere om hvad man kan gøre for ukrainere og andre tiltag på vores temaside om Ukraine her

Se flere kirker der markerer årsdagen

Plakat og flyer

 

Her finder du plakat og flyer som kan printes og hænges op relevante steder.

 

Plakat til Freds- og forbønsgudstjeneste

 

Flyer om Freds- og forbønsgudstjeneste