Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Nu er der åbent for indstillinger til initiativprisen 2024

Hvert år hylder Helsingør Stift de mange gode tiltag, som spirer i stiftet, når initiativprisen uddeles til årets Landemode. Du kan indstille dit - eller nabosognets - initiativ frem til den 31. august 2024.

Nu er der åbent for tilmeldinger til årets stiftsinitiativpris

Kirker og sogne i stiftet arbejder hele tiden på at gøre folkekirken mere nærværende, relevant og imødekommende. Det fejres hvert år til landemode med stiftsinitiativprisen. 

af Sille Arendt og Steen Toft Winther

Hvert år skyder nye initiativer op i stiftets kirker, og du kan nu og frem til den 31. august indstille dit eller nabosognets projekt til Helsingør Stifts initiativpris 2024.  

Vinderen udråbes til årets Landemode lørdag den 5. oktober, og udover at løbe med den fornemme titel modtager vinderinitiativet 10.000 kroner. 

Initiativerne, som indstilles, kan hverken være for store eller små, men det skal være tiltag, som er igangsat og fungerer. Man må gerne indstille projekter, der tidligere har været indstillet. 

I din indstilling skal du på ca. en side i Word beskrive projektet, vedhæfte 5 billeder og anføre en kontaktperson fra kirken. Se mere om format længere nede.

De gode initiativer skal frem i lyset - til glæde og inspiration

Det er Helsingør Stifts støtteudvalg, som kårer vinderen blandt de mange indstillede projekter, og formand for Stiftsrådet og støtteudvalget, Søren Ødum Nielsen, understreger vigtigheden af, at de gode initiativer kommer frem i lyset:

”Initiativprisen er til for at gøre opmærksom på gode tiltag og idéer, som ude i sognene er med til at udvikle menighedsfællesskabet. Det er en måde at udveksle initiativer på og skal være med til at skabe idéer. Med prisen håber vi, at man kan lade sig inspirere af hinanden og blive bedre til at dele sine gode historier og erfaringer," siger han.

Stiftets initiativpris blev igangsat af Stiftsrådet i 2013, og sidste år vandt Sorgenfri Kirke prisen for deres påskevandringer med sognets 3. klasser.

Læs mere om hvordan, du indstiller dit projekt nedenfor.

Fakta

Sådan indstiller du et projekt

Du skal sende indstillingen senest den 31. august 2024 til Helsingør Stiftsadministration på mailadresse kmhel@km.dk 

 

I indstillingen skal du beskrive initiativet på ca. en side, hvori målgruppe, fordele, udfordringer og erfaringer fremgår. Derudover skal der sendes 5+ billeder fra projektet og anføres en kontaktperson fra kirken/sognet.

 

Du kan både indstille egne eller andres initiativer til prisen, ligesom både nye og gamle initiativer kan indstilles.

 

Stiftsrådets støtteudvalg er dommerudvalg.

 

Prisen uddeles ved Landemodet i oktober og begrundes af stiftsrådsformand Søren Ødum Nielsen. Det er biskop Peter Birch, som overrækker prisen.

 

Prisen består af et diplom og en kontant sum på 10.000 kr, som menighedsrådet kan anvende efter eget ønske.