Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Fyraftensmøde: Krigen, ukrainerne og folkekirken

Onsdag den 6. april 2022 kl. 16-18.30 i Domkirkens Hus, Fiolstræde 4, 1171 København K

Ukraine og Danmark

Foto: Mathilde Lundberg

Hvordan kan folkekirken bidrage til, at ukrainerne får en god indgang i det danske samfund? Hvad skal vi i folkekirken være opmærksom på, når vi forholder os til krigen i gudstjenesten? Et fyraftensmøde, hvor vi sætter fokus på sprog og handlemuligheder, og hvor du får teologisk og kulturel baggrundsinformation om Ukraine og ukrainske kirke- og samfundsforhold samt viden om, hvad og hvordan man kan gribe tingene an lokalt, når ukrainerne kommer.

Oplæg af

Emil Bjørn Hilton Saggau, teolog og forsker ved Lunds Universitet, speciale i nutidige ortodokse kirker i Sydøsteuropa

Olga Grygorieva, præst i folkekirken, har selv ukrainsk-russisk baggrund

Søren Dalsgaard, Folkekirkens migrantsamarbejde
 

Der vil være lejlighed til erfaringsudveksling – og kaffe, sodavand og lidt sødt.

Tilmelding senest tirsdag den 5. april kl. 12 via dette link.
 

Arrangør: Københavns og Helsingør Stifter i samarbejde med Lolland-Falster Stift. Deltagere fra alle stifter er velkomne

Kontaktperson København Stift: Stiftspræst for efteruddannelse Pia Nordin Christensen, pnc@km.dk

Kontaktperson Helsingør Stift: Stiftskonsulent Birgitte Stoklund Larsen, bsl@km.dk

 

Læs også: Kritisk Forum #167 om Ukrainske flygtninge i de danske kirker, og lyt til Tidsånd på DR, hvor trosredaktør Christoffer Emil Bruun taler med Emil Saggau og institutleder ved Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet Annika Hvitamar om kirkens rolle i mødet mellem ukrainere, der ofte er ortodokse, og danskerne.

Den 17. maj holder Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet konference om mødet mellem flygtninge og danske kirker. Tilmeldingsfrist er 10. maj. Blandt deltagerne er Olga Grygorieva (sognepræst i Rødby), Søren Dalsgaard (Det Mellemkirkelige Råd), Irina Bernstein (ukrainskfødt bestyrelsesleder for Sankt Petri Skole, København) og Emil Saggau (forsker i østkirken ved Lunds Universitet). 
Læs mere om konferencen her.