Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Råd og samtalestartere til det gode arbejdsmiljø

Herunder kan du læse om tre af undersiderne om arbejdsmiljø. På stiftets hjemmeside kan du finde flere undersider om f.eks. det gode samvirke i menighedsrådet og det gode kollegaskab.


Den gode arbejdsplads

Den gode arbejdsplads kommer ikke af sig selv. Det er altid et fælles ansvar, for miljøet og kulturen på arbejdspladsen er vi sammen om at skabe. Og vi har alle mulighed for at gøre en positiv forskel.

Derfor skal vi tale om, hvilken arbejdsplads vi vil have: Hvad er en god arbejdsplads? Hvordan vil vi gerne have, at vores arbejdsplads er? Og hvad kan vi gøre?

Læs artiklen, Den gode arbejdsplads, her og find også yderligere værktøjer til at skabe samtaler.


Hvor går jeg hen, når det gør ondt? 

Hvis man selv eller andre mistrives i sit arbejde psykisk eller fysisk, skal man reagere. Hvis din kollega er på vej ud i alvorlig stress, så kan vedkommende ofte ikke selv mærke det. Derfor skal vi ikke bare hjælpe os selv, men vi skal også hjælpe hinanden.

Her kan du læse om, hvilke signaler du skal være opmærksom på. Det er ikke et sygdomstegn at være presset over en arbejdsopgave indimellem eller at tænke over sit arbejde, når man skal sove. Men hvis det bliver ved for længe, kan det føre til sygdom.

Det er vigtigt at opsøge hjælp, før man bliver syg. Du kan også læse, hvor du skal gå hen, hvis du oplever stresssymptomer, der ikke er forbigående.

Læs artiklen, Hvor går jeg hen når det gør ondt, her


Personlig planlægning og kalenderstyring

Personlig planlægning og kalenderstyring kan være en udfordring i et arbejdsliv med en meget høj grad af selvstændighed.

Her kan du læse 6 gode råd til planlægning af ens arbejde, så det ikke vokser én over hovedet og så man når at trække vejret. Rådene er skrevet til præster, men kan også bruges af kirkefunktionærer og af de folkevalgte menighedsrådsmedlemmer.

Læs artiklen, Personlig planlægning og kalenderstyring her