Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Få børn og unge til at fortælle bibelhistorier

KURSUS: Ved hjælp af sansemotoriske greb lærer man at lede en sansefortælling, og hvordan man får minikonfirmander eller konfirmander til at genfortælle bibelhistorier på ryggen af en hinanden. 

Foto: Anette Wilhjelm Jahn, Måle Fortælleteater

Sansefortælling er en ny metode, hvor minikonfirmander eller konfirmander ved hjælp af sansemotoriske greb fortæller en bibelhistorie på ryggen af en makker. Det er så rart og sjovt, at de får lyst til at lære historierne udenad, og samtidig styrkes gruppens trivsel, og den enkeltes ensomhed modvirkes. 

På kurset lærer du at lede en sansefortælling, samt hvordan du får børn/unge til selv at genfortælle historierne. Du får adgang til undervisningsforløb omkring ensomhed, 9 demonstrationsvideoer, som kan bruges direkte med de unge, og til de to videofortællinger Da Zakæus blev rig og Daniel i Løvekulen.

Og du bliver sansefortælle-ambassadør, der kan udbrede kendskabet til materialet til dine kolleger. 

Underviser: Historiefortæller og antropolog Anette Wilhjelm Jahn fra Måle Fortælleteater. Læs mere om Måle Fortælleteater her. Hun turnerer i landets kirker og skoletjenester med bibelfortællinger, og i 2017 spillede hun Katharina Luther i 115 kirker. Hun er også forfatter til 'Sarahs første juleaften' fra Bibelselskabet 2021. 

Sted: Opstandelseskirken, Gymnasievej 2, 2620 Albertslund. 

Dato: den 27. januar 2023, kl. 10.00-14.00 

Tilmelding til Pernille Nærvig på pnp@km.dk

Målgruppe: Præster, kirkekulturmedarbejdere, kirkemusikfolk.  

Kontaktperson: Pernille Nærvig Petersen, Uddannelseskonsulent og Religionspædagogisk konsulent – 
Sparring ift: Konfirmander. Børnefamilier. Unge. 

Workshops indgår i Måle Fortælleteaters projekt Sansefortælling og Den ensomme Zakæus, støttet af Ole Kirks fond.