Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Erfaren teolog med bredt udsyn bliver ny stiftskonsulent

15. august lander Jørgen Skov Sørensen i stillingen som stiftskonsulent i Helsingør Stift. En god nyhed for alle i stiftet, siger biskop Peter Birch.

Jørgen Skov Sørensen kommer fra en stilling som kirkeudviklingschef i Churchdesk og har tidligere i en årrække været sekretariatschef i Det Mellemkirkelige Råd, generalsekretær i Danmission og i Kirkernes Europæiske Konference (KEK), der bl.a. varetager de europæiske kirkers interesser i EU. Foto: Kåre Gade

PRESSEMEDDELELSE

Jørgen Skov Sørensen tiltræder 15. august stillingen som stiftskonsulent i Helsingør Stift. Stillingen er en heltidsstilling finansieret af Helsingør Stiftsråd.

Som stiftskonsulent skal Jørgen Skov Sørensen koordinere arbejdet med stiftsrådets indsatsområder og inspirere det løbende udviklingsarbejde i folkekirkens største stift.

”Vi har udfordringer, som er fælles for alle sogne. Det gælder fx arbejdet med dåb, de mange nye indbyggere, vi får i stiftet, hvoraf mange er migranter, og det gælder den voksende gruppe af ældre og kontakten med de unge voksne. Her spiller stiftskonsulenten en vigtig rolle som den, der kan koordinere arbejdet og være med til at sikre, at vi stiller de rigtige ressourcer til rådighed for det lokale arbejde i sogne og provstier”, siger biskop Peter Birch, der også nævner den grønne omstilling, diakoni og kommunikation som vigtige arbejdsområder.

”Jørgen er en dygtig teolog og kommer med en meget bred vifte af erfaringer fra organisationsarbejde og mellemkirkeligt arbejde i ind- og udland. Jeg er sikker på, at det alt sammen vil komme os til gode i stiftet”, siger Peter Birch.

”Jeg ser frem til at blive en del af Helsingør Stifts kirkelige og teologiske arbejde”, fortæller Jørgen Skov Sørensen og fortsætter:

”Jeg er overbevist om, at stiftsrådets beslutning om at være stærkt til stede med kirkelige kerneopgaver i det omliggende samfund vil vise sig afgørende for kirkens liv og vækst i årene fremover. At være med til at løfte den opgave sammen med stiftets dygtige fagkonsulenter og de mange frivillige i udvalg og sogne er et privilegie”.

Jørgen Skov Sørensen bringer udover sit folkekirkelige fundament i særlig grad erfaring og viden om globalt og europæisk kirkeliv med sig.

”Jeg ved, at de udfordringer, Helsingør Stift oplever i disse år, deles med mange kirker udenfor Danmarks grænser. For mig er det naturligt at kigge ud over stiftets grænser for at finde inspiration. Trods kulturelle og teologiske forskelligheder tror jeg, vi med fordel kan se på, hvordan andre kirker møder de udfordringer, vi deler, for at skabe vores egne løsninger i Helsingør Stift”.

Pressekontakt: Benjamin Birk Christophersen, bbch@km.dk, 4033 2921