Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Corona: Kirken i medierne

Tre gode råd til, hvordan sognene når ud til verden, mens kirkerummet er lukket - og et tilbud om sparring hos mediekonsulenten.

Brug medierne til at nå ud til lokalsamfundet - fx med en annonce i lokalavisen.

Aktiviteterne i kirker og sognegårde er lukket ned, men samtidig er der et stort behov for, at kirken når ud i samfundet med sit budskab om håb, omsorg og tillid. Så her er tre gode forslag til, hvordan I kan tænke medierne ind i jeres arbejde.

1. Del jeres gode historier med pressen

Ring til en journalist og fortæl om de gode ting, der foregår i kirken i øjeblikket. Fortæl om jeres flagdag, livestreaming, Youtubegudstjeneste, tegnekonkurrence, de mange opkald I får eller et tilbud om godmorgensamtaler med præsterne. Og mon ikke den her video om Bibelen 2020, Unboxing Bibelen 2020, sendt i en pressemeddelelse til lokalavisen, også nok skal få omtale?

2. Ryk en annonce i lokalavisen

Folk har god tid til at læse de husstandsomdelte lokalaviser i øjeblikket, så indryk en annonce. Gør byen opmærksom på, at præsten tilbyder sjælesorg, og at man ikke behøver at være kristen eller at tro på Gud for at tale med en præst. Skriv telefonnummer og mailadresse på præsterne, så det bliver let at ringe. Fortæl også om de gode ting, der foregår i øjeblik, eller skriv en klumme.

Ovenikøbet er der rigelig med plads til jeres annoncer i lokalaviserne lige nu, fordi mange erhvervsdrivende har sparet deres væk.

3. Skriv debatindlæg eller klumme 

I kan også gøre noget for at nå ud til de mange mennesker, der er ramt af bekymring og overvejelser om meningen med det hele, men som ikke af sig selv tænker på at gå til kirken med den bekymring. Giv et bud på, hvad kristendommens budskab er ind i en krisesituation som denne. Skriv en klumme eller et debatindlæg til lokalavisen, et dagblad eller et digitalt medie

Eller lav en kommentar til vores egen offentlighedsteologiske platform folk&kirke. Se retningslinjerne for den gode kommentar her.

Og brug endelig kommunikationskonsulenterne. Dem finder du her.