Aktiviteter
Samlet stiftskalender

Samlet stiftskalender

Alle kurser, arrangementer og andre aktiviteter i Helsingør Stift

19
mar

Digital dialog med sognet

Digital dialog genneme-mails, sms,sociale medier og hjemmesideer den bedste og billigste vej til levende dialog.Vi skaber rammerne for en god digital dialog med menigheden. Vi opbygger skelettet for en levendehjemmeside, som er et godt afsæt for dialogen med sognet. Du kommer hjem med en plan for, hvordan den digitale dialog skal skrues sammen i dit sogn. Det er således ikke et kursus i sociale medier eller lignende, men et kursus, der lægger den grundliggende struktur herfor. For menighedsråd, præster og ansatte.Kurset er udviklet af Frederiksborg Distriktsforening af Menighedsråd.Underviser er Claus Due, næstformand i Humlebæk menighedsråd og forfatter til bogen ”Bedre dialog med sognet!” Pris kr. 700,-. Tilmelding tilClaus Due,kontakt@dialogmedsognet.dk,41674562,senest 12. marts.

16
apr

Få annoncer og tryksager til at virke 

Når du bruger penge på en annonce, så er det jo dejligt, hvis den fungerer rigtig godt.20 års erfaringermed at styrke effekten af annoncer og reklamer kan blive din på 3 timer. Du lærer med andre ord, hvordan du opbygger annoncer, brochurer og plakater, så de virker bedst muligt.For menighedsråd, præster og ansatte. Kurset er udviklet af Frederiksborg Distriktsforening af Menighedsråd. Underviser er Claus Due, næstformand i Humlebæk menighedsråd og forfatter til bogen ”Bedre dialog med sognet!” Pris kr. 700,-. Tilmelding til Claus Due, kontakt@dialogmedsognet.dk, 4167 4562, senest 9. april.

24
apr

Filosofiske saloner. FUV Stiftskursus

Hvordan sætter vi som folkekirke den eksistentielle samtale på dagsorden? FUV Stiftskursus har i år et voksenpædagogisk fokus. Vi har derfor inviteret Birgitte Kragh Engholm, sognepræst og udvikler med ansvar for 25-45-årige på Vesterbro i København, og Lars Sandbeck, lektor ved FUV. Birgitte Kragh Engholm har udviklet konceptet "De Filosofiske Saloner på Vesterbro", der er en succesfuld relancering af den traditionelle sogneaften.Med inspiration i 1920´ernes salontradition i Paris, hvor der blev talt om, hvad det vil sige at være menneske, sættes den eksistentielle samtale på dagsordenen. Lars Sandbeck har igennem de senere år været en hyppig oplægsholder på salonerne. Salonerne kan i løbet af ganske få timer hver gang melde "Alt udsolgt".Bag succesen ligger en helt særlig tænkning og bevidste overvejelser over, hvad samtidens mennesker har af ønsker, forventninger og behov, og hvordan vi som folkekirke kan svare på dem. Birgitte og Lars vil denne dag dele deres erfaringer og give inspiration til, hvordan vi som kirke lokalt kan sætte den eksistentielle samtale på dagsorden for det senmoderne menneske.Birgitte Kragh Engholm er forfatter til bogen, Den fremtidsgodkendte folkekirke. Der vil være kaffe og frokost i dagens løb.Tilmelding til: Marianne Fischer, religionspædagogisk konsulent, MAF@KM.DK.Tilmeldingsfrist: 22.marts. Deltagere: Præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere.Pris: Gratis

24
apr

Brug Publisher

Hvordan laver jeg en sangfolder eller en plakat? Udnyt Publisher “plakatværkstedet” i Microsofts Office pakke. Få tips og tricks og lav din næste pamflet.For menighedsråd, præster og ansatte. Inkl. frokost. Deltagelse er gratis.Tilmelding til mediekonsulent Sarah Auken på stau@km.dk senest 31. januar.

17
maj

Netværksmøde om babysalmesang

I Helsingør Stift er der dannet en netværksgruppe for ledere af babysalmesang. Vi udveksler idéer med hinanden og mødes et par gange om året.For ledere af babysalmesang, deltagelse er gratis.Tilmelding til religionspædagogisk konsulent Marianne Fischer på maf@km.dk.

07
jun

Digital dannelse

90 pct. af al den information, der er skabt i hele menneskehedens historie er produceret inden for de sidste to år. Hvad gør det ved os som mennesker? Få indblik i den nyeste forskning og lær din næste på nettet bedre at kende. I samarbejde med religionspædagogisk konsulent Pernille Nærvig Petersen. Kontakt Sarah Auken, stau@km.dk

17
sep

Få mere omtale i lokalavisen

Vi bestemmer ikke, hvornår og hvad avisen skriver omos, men vi kan få stor indflydelse på det!Lær at skrive en pressemeddelelse, der appellerer til såveljournalist somtil læser og få struktureret din pressekontakt, så du oftere når spalterneog opleves af medierne som en god kilde.For menighedsråd, præster og ansatte. Kurset er udviklet af Frederiksborg Distriktsforening af Menighedsråd. Underviser er Claus Due, næstformand i Humlebæk menighedsråd og forfatter til bogen ”Bedre dialog med sognet!” Pris kr. 700,-. Tilmelding til Claus Due, kontakt@dialogmedsognet.dk, 4167 4562, senest 10. september.


Tip om arrangementer

Har du forslag til opslag til Stiftskalenderen?

Skriv til: kaga@km.dk

Inkludér dato, tid og kort beskrivelse.

OBS: Arrangementet bør være for en bred målgruppe.