helsingoerstift.dk
Til menighedsråd

Vejledning til menighedsråd i Helsingør Stift

Menighedsråd i Helsingør stift kan her finder oplysninger der er relevante for deres arbejde i rådene, eller henvisninger til steder på nettet der er gavnlige og nyttige for rådsarbejdet.

Kom godt fra start

Kirkeministeriet, stifterne og Landsforeningen har sammen lavet et nemt, hurtigt og lærerigt e-lærings-materiale, som leder dig gennem menighedsrådets forskellige roller, økonomi, samarbejde og meget mere.

Kom godt fra start

Kirken i sommerlandet

Gudstjenester på stranden? Udendørs kirkekaffe? Rundvisning på kirkegården ved præsten? Få gode ideer til, hvordan I bærer jer ad med også at være kirke for sommergæsterne.

Idekatalog

Konsulentrunde

Tilbygning til kirken, nyt klimaanlæg eller ombygning af pulpituret? To gange om året afholder Helsingør Stift konsulentrunder i byggesager, hvor menighedsrådet kan søge om at få gratis besøg af fagkonsulenter på området, så I kan komme godt i gang med processen. 

Læs mere her

Pjecer med gode råd

Pjecerne skal hjælpe menighedsrådene med at kommunikere og skabe bevidsthed om opgaver, arbejdsmetoder og strukturer. De enkelte menighedsrådsmedlemmer opfordres til at sætte sig ind i, hvad pjecerne handler om, så de kan få delt pjecerne ud til de rette modtagere. 

Download pjecerne

Kirkeuddannelse

Kirkeministeriet har en hjemmeside om kirkelige uddannelser. Her kan man danne sig et overblik over, hvilke muligheder der er for rådsmedlemmer og ansatte. 

Se hjemmesiden

DAP - Den Digitale Arbejdsplads

Portal, hvor rådsmedlemmer kan hente relevant information og modtage post til kirken og de enkelte medlemmer. Man kan tilgå IT-skrivebordet via sin NemID eller via login til kirkenettet.

Den Digitale Arbejdsplads

Overenskomst

På retsinformation kan man finde alle love og cirkulærer vedrørende folkekirken. Her kan også hentes overenskomster for alle ansatte.

Retsinformation.dk