Fortsæt til hovedindholdet
Til præsterne
Kurser og uddannelse
en præst bladrer i alterbogen

Kurser og uddannelse

 

20
mar

Netværksdag: Menighedsrådsvalget 2024 og Instagram


For kommunikationsansvarlige i sogne i Helsingør Stift

Mia Svare Meinertz fra Hornbæk Kirke kommer og giver et oplæg om hvordan man kommer i gang og tænker kreativt med Reels, stories, videoer til SoMe. Og hun vil også give en hel konkret ”hands on” opgave på dagen, så man får det i fingrene. Hun vil også kort snakke om det gode samarbejde sammen med præst Lizette Harritsø Lauritzen. Vil I se noget af det de laver i Hornbæk, kan I tjekke dem ud på Instagram.


Stiftskonsulent Pernille Nærvig vil være på mødet, hvis man har nogle mere praktiske spørgsmål om information til menighedsrådsvalget.


23
apr

Kursusdag: Kirke med demensramte

For præster, organister, KK-medarbejdere, frivillige og andre, som er interesserede i arbejdet med at være kirke for ældre og demensramte. Kursusdag om gudstjeneste med demensramte med mulighed for at møde Mette Gautier og Christine Toft Kristensen, der har skrevet bogen ‘Kirke med demensramte’. De vil på dagen præsentere tankerne bag deres arbejde. Om eftermiddagen vil der være workshops om musikken, det pastoral-liturgiske, og drøftelse om samarbejdet mellem kirke og plejehjem.
24
apr

FUV Stiftskursus 2024: Koks i konfirmandstuen

Målgruppe: Præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere.

Pris: Gratis.

Kurset arrangeres af: Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde med det religionspædagogiske stiftsudvalg og stiftskonsulenter.

Tilmelding til: snl@km.dk senest 14. april.

Hvad handler det om?

Det skal være rart at gå til konfirmationsforberedelse, og det skal være rart at undervise konfirmander! Sådan er det desværre ikke altid. Derfor sætter FUV Stiftskursus i år fokus på konfirmationsforberedelsen og adresserer de udfordringer, som mange oplever i disse år. Stiftskurset varetages af Rasmus Alenkær, tidligere lærer, nu autoriseret psykolog, Ph.d.

Med afsæt i forskning omkring undervisningsforstyrrende uro, klasseledelse og inklusion vil han dels indramme det pædagogiske værtskabsbegreb teoretisk og dernæst sætte det i relation til konkret praksis. Essentielt handler “pædagogisk værtskab” om at understøtte en struktur, en personlig stil og et medansvar hos børnene, der gør, at alle - både børn og voksne føler sig velkomne.

Kurset vil derfor bidrage med både viden og konkrete pædagogiske redskaber, der kan anvendes i praksis. I forlængelse af Rasmus’ oplæg vil vi sammen arbejde med, hvordan den nye viden og de nye redskaber kan implementeres i vores egen praksis. Den proces varetages af religionspædagogiske konsulent Susanne Norsk Østrup Leiding.

12
sep

Stiftskonference 2024: Et hav af himmeltoner - Musikalitet i teologi, liturgi og kunst

Vær med, når årets stiftskonference undersøger musikalitet i teologi, liturgi og kunst. Der vil bl.a. være oplæg ved Svend Rune Havsteen (om musik i teologien), Julie Damlund (om musik som forkyndelse), Auður Ava Ólafsdóttir (om sproglig musikalitet), Lea Wierød Borcak (om hvorfor fællessang er så rædselsfuldt) og Martin Erik Andersen (om ånd og musikalitet i billedkunsten)

Hertil en talk mellem Jens Chr. Grøndahl, Christiane Gammeltoft-Hansen og Mikkel Gabriel Christoffersen (om liturgisk umusikalitet), samt oplæg og koncert v. Henrik Goldschmidt (om hvorvidt musik kan redde verden).

Program og praktisk information følger senere

Vel mødt!

20
mar

Akademi for nye præster: Medfølelsens pris

Yderligere info følger