Nyheder
Nyheder

Ny journalist i Helsingør Stift

Malene Bjerre skal rådgive ansatte, menighedsråd og præster om medier og formidling og skal blandt andet stå for nyhedsbrevet og hjemmesiden.

Sarah Auken

Malene Bjerre er ny journalist i stiftet. (Foto: Sarah Auken)

Den 1. august tiltræder Malene Bjerre som journalist og mediekonsulent i Helsingør Stift. Hun bliver redaktør for stiftets nyhedsbrev og magasinet Folk & Kirke, ligesom hun skal bistå med rådgivning om mediehåndtering og kommunikation. 

Bibeloversættelse og sprogvaskeri

Malene Bjerre kommer fra en stilling som lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor hun har undervist kandidatstuderende fra universitet i journalistik.  

Desuden har hun i sin virksomhed Sprogvaskeriet i mange år arbejdet med formidling af det kirkelige stof i blandt andet Det Danske Bibelselskab. Dels som oversætter og redaktør på Det Danske Bibelselskabs nyoversættelse af Bibelen til Nudansk og dels som sprogkonsulent på en række bønnebøger. Hun har også holdt kurser for præster i effektive skrivevaner, åbning af det religiøse sprog og klummeskrivning. 

Malene Bjerre overtager jobbet fra Kåre Gade, der fremover skal være redaktør for et nyt, digitalt specialmedie til dansk kirkeliv, kirke.dk, som Kristeligt Dagblad lancerer i efteråret 2018. Malene skal varetage kommunikationsopgaverne sammen med Sarah Thorngreen Auken (50 pct), der fortsætter som mediekonsulent og redaktør af Stiftsmagasinet.