Fortsæt til hovedindholdet
Stiftet
Stiftskor: Vokalensemblet Suona
Pige som synger

Vokalensemblet Suona

Et nyt stiftskor er et tilbud til pigekorssangere, der er vokset ud af deres børnekor og ungdomskor. Det er tilpasset de unge kvinders travle liv og udfylder et tomrum.

I januar måned 2022 var der optagelsesprøve til det nye stiftskor - Vokalensemblet Suona - for tidligere korpiger i Helsingør Stift. Koret er oprettet for at give alle piger fra stiftets forskellige kor en mulighed for at fortsætte med at synge i kor efter deres ungdomsuddannelse. 

Koret ledes af Cille Buch, som er specialist i unge stemmer og leder af Fredensborg Slotskirkes Pigekor og Nordsjællands Korskole. Indtil sommeren 2021 har hun været stemmeansvarlig for pigerne i DR Pigekoret. Kommende kormedlemmer kan glæde sig til en yderst kompetent korleder. 

Korets repertoire vil være både kirkeligt og verdsligt, både klassisk og rytmisk. 

Koret holder korprøver i Messiaskirken i Charlottenlund cirka to gange månedligt. Der var optagelsesprøve til koret i januar måned. 

Nærmere information fås ved henvendelse til Cille Buch på mail: helsingorstiftskor@gmail.com.  

Kravet for deltagelse er, at man har afsluttet sin ungdomsuddannelse, har sunget i kirkekor i stiftet tidligere og kan bestå en optagelsesprøve. 

Læs artikler om det nye stiftskor her: 

Et kor med liv i

”Det kan være en sorg at miste sit ungdomskor”.

Der er ydet støtte til projektet af: Helsingør Stiftsråd, Korsangernes Fællesråd, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis Hansens Fond.