Nyheder
Nyheder

Stiftsadministrationen tilbage på kontoret

Fra 14. juni bliver der liv i stiftskontorlokalerne, og det bliver igen muligt at ringe til stiftet.

 Søjlegangen i karmeliterklostret, hvor Helsingør Stift holder til

Der har været stille på gangene i det gamle kloster i Hestemøllestræde i Helsingør. Men fra 14. juni vender personalet tilbage - i første omgang i skiftehold. (Foto: Arkiv)

Af Malene Bjerre

Siden før jul 2020 har størstedelen af de ansatte i stiftsadministrationen i Helsingør Stift arbejdet hjemme. Kun tre mennesker – kontorchefen, økonomikonsulenten og servicemedarbejderen – har været på arbejdspladsen. Resten har passet arbejdet hjemmefra. Og det er gået rigtig godt, siger Annette Nordenbæk. Men fra mandag vender personalet tilbage til skrivebordene, og det glæder de sig til.

”Vi savner jo at være sammen, og selvfølgelig er der også meget, der bliver lettere, når vi er lidt tættere på hinanden,” siger hun. ”Det bliver godt at komme tilbage til hverdagen igen.”

Bærbare pc’er og mobiltelefoner

Helt hverdag bliver det dog først den 1. august, hvor alle ansatte forventes at være vaccineret, og kontorerne bliver helt fyldt. Indtil da vil personalet være der på skift – tre dage den ene uge, og to den næste for de flestes vedkommende. Men det bliver igen muligt at ringe til stiftet, i først omgang med reduceret telefontid fra 10-14 mandag til torsdag og 10-12.30 fredag.

”Jeg var på intet tidspunkt nervøs for, at vi vil kunne passe vores opgaver, selvom vi ikke sad sammen, og det er også gået godt, synes vi,” siger Annette Nordenbæk.

”Vi har holdt teamsmøder hver morgen, hvor vi har orienteret hinanden om vores opgaver og har planlagt de ting på distancen, der skulle planlægges. Og så har det, at brugerne ikke har kunnet ringe direkte til os, men skulle maile og bede om at blive ringet op, betydet, at vi har kunnet arbejde lidt mere effektivt. Brugerne har vist stor forståelse for situationen, men det bliver da nok rart for alle, at vi bliver lidt lettere at træffe igen.”

Fremover er der nok flere, der vil benytte sig af muligheden for hjemmearbejde, gætter Annette Nordenbæk på. ”Det er en mulighed, vi hele tiden har haft; der er bare ikke så mange, der har benyttet sig af den. Men jeg tror, at mange nu har opdaget, at man virkelig kan nå noget på en arbejdsdag derhjemme i fred for telefoner, dørklokker og almindelig kontorsnak. Så nu har vi købt bærbare pc’er og arbejdstelefoner, som personalet kan have med sig hjem.”

Ros til medarbejderne

Kontorchefen er fuld af lovord over medarbejderne indsats fra hjemmekontorerne. ”Folk har virkelig været myreflittige og gode til at holde gejsten oppe,” siger Annette Nordenbæk. ”Men i længden synes vi jo ikke, det er så sjovt, så det er godt, det snart er overstået.”


Gåture i det fri og online gaveåbning

Kirkerummet i Bagværd Kirke

 

Selvom personalet i stiftsadministrationen ikke har kunnet være på kontoret, har de ansatte alligevel set hinanden jævnligt. Udover det daglige møde på Teams, hvor der indimellem både er blevet sunget fødselsdagsang og åbnet gaver, har de også mødtes i det fri – som da de gik rundt om Bagsværd Sø i maj efter et foredrag og rundvisning i Bagsværd Kirke.