Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Seks spørgsmål til magasinet folk&kirke

Hvad skal vi med det dér folk&kirke-magasin, spørger du måske. Og det vil vi da rigtig gerne svare på.

Folk&kirke

Husk at bruge ressourcebanken til folk&kirke, hvis I vil have det fulde udbytte af magasinet.

Af Malene Bjerre og Steen Winther

1. Hvad skal folkekirken med et magasin, der ikke handler om folkekirken?

Ja, vi har det jo alle sammen med gerne at ville tale om os selv. Og hvis du selv elsker folkekirken, kan du nok også godt lide at fortælle andre om den. Det er også fint, bliv ved med det. Men gør også noget andet, for i nogle ører lyder det som kedelig reklame, når folk taler om sig selv. Så her taler vi om det, som folk i forvejen er optaget af: livet, døden, kærligheden, angsten for det ukendte, håbet - som jo da for resten også det, kirken er optaget af. Men vi gør det på en måde, der ligner den, som ikkekirkelige medier gør det på: søndagsaviserne, livsstilsmagasinerne, de sociale medier.
 

2. Hvorfor skal det handle om fremtiden?

Fordi det er et godt emne, der kan samle os, og som siger meget om det at være menneske. Som Zoo-direktøren i artiklen ’Dyrs fornemmelse for fremtiden’ forklarer det, er sansen for fremtiden noget særligt menneskeligt, mens dyr ikke kender til behovsudskydelse. 
 

3. Hvorfor er der ikke flere præster med i det?

Der er faktisk nogle stykker. Også din egen biskop. Men vi vil jo gerne i samtale, ikke kun lade kirken snakke selv. Derfor taler vi med mange forskellige fagfolk – en biolog, en psykolog, en filminstruktør, en arkitekt, en fodboldtræner og et hav af fremtidsforskere – og får fortællinger om mange forskellige menneskers forhold til fremtiden.
 

4. Hvad kan vi bruge det til i sognet?

Læg det frem ved særlige dåbsgudstjenester, bryllupper og konfirmationer, hvor der er mange, der ikke normalt kommer i kirken. Og så tjek endelig ressourcebanken, der giver forslag til, hvordan man kan bruge magasinet. Giv folk det i hånden i forbindelse med en sjælesorgssamtale. Hold en studiekreds, en samtalesalon eller en sangtime om fremtiden. Del artiklerne fra hjemmesiden på Facebook eller Instagram. Læg nogle eksemplarer hen til tandlægen. Spørg dansklærerne i den lokale folkeskole, om de ikke har lyst til at bruge bladet i undervisningen i et forløb om science fiction.
 

5. Er det kun henvendt til de unge?

Nej, det er det faktisk ikke. Det er i hvert fald ikke kun de unge, der kan læse med. Mange af de medvirkende er unge, men det har alle jo været engang. Og så længe vi er i live, har vi stadig en fremtid.
 

6. Ah, nu forstår jeg! Hvor får man fingre i det trykte magasin?

Jamen det kommer skam helt automatisk. Alle sogne i Helsingør Stift får en kasse tilsendt en af de nærmeste dage. Prøv at se, om den er landet neden under skrivebordet som fodstøtte for præsten, hvis I ikke kan finde den. Og hvis I er løbet tør for magasiner, kan I være heldige, at der stadig ligger nogle eksemplarer på stiftsadministrationen i Helsingør.

Du kan bladre i den digitale version af magasinet her

 

Hvad er folk&kirke? 

Folk&kirke er folkekirkens magasin om samfund, liv og eksistens og henvender til dem, der ikke nødvendigvis opfatter sig som kristne eller troende. Folk&kirke tager altså del i samtalen ude på torvet. Vi sætter fokus på emner, der optager danskerne, og lader forskellige stemmer komme til orde. Tidligere numre har bl.a. handlet om kærlighed, mørke, mad og kontrol. Se mere på www.folkekirken.dk/magasinet-folk-og-kirke og følg os på facebook.com/folkogkirke.