Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Pilgrimsvandring ved naturskønne Hornsherred

De tre kirker ved Hornsherred Gerlev, Draaby og Skoven Kirker har i flere år gået pilgrimsvandringer. Og det kan man igen i år i uge 26. 7 dage, 7 pilgrimsvandringer med tid til ro og fordybelse. 

af Bettina Niemann Krarup

Til dig, som er glad for at vandre. I ugen 26 kan man hver dag, hvert år, gå pilgrimsvandringer. 

Sognepræst Bettina Niemann Krarup lagde i 2018 et pilgrimsspor på ca. 20 km, igennem det naturskønne område Jægerspris, over marker, langs fjordene, og gennem skoven til Gerlev Kirke og tilbage til Draaby Kirke igen. 

I 2018 deltog 8 pilgrimsvandrere, i 2019 deltog 25, og deltagerne fortæller hvordan det har været en fantastisk stærk oplevelse af fællesskab og fordybelse. 

Pilgrimsvandring – hvorfor, og hvad gør det ved os? 

Pilgrimsvandring er både en ydre og en indre rejse. Det første, som opleves forskelligt fra hverdagen er, at der ikke er noget mål. Den ydre rejse foregår i et roligt tempo, det handler ikke om at komme først. Tværtimod understreger gentagelsen, altså det, at vi går den samme vandring hver dag 7 dage i træk, at rejsen føles uendelig. Det er tydeligt, at jo flere dage, man går, jo dybere ind i stilheden kommer man. De sidste dage vælger flere at gå i fuldkommen stilhed. 

"Dag for dag åbner sanserne sig mere og mere. Du begynder at differentiere fuglefløjt, du fornemmer vindretningen, du mærker duften efter regn. De samme 20 km. hver dag, sætter dig fri til at være i omgivelserne uden at skulle koncentrere dig om at få det hele med. I midten af ugen er kroppen tilvænnet, og benene begynder at blive mindre ømme.

Den indre rejse kan erfares som en slags renselse af sindet. Tanker kommer, og går, du lader dem passere, til sidst falder sindet til ro. Det er et åndehul fra bekymringer, arbejde og rutiner. Livet er ganske simpelt i 1 uge. Du skal bare gå og helst ikke andet eller mere end det. Heller ikke om aftenen imellem pilgrimsvandringerne, bliv helst i den væren af tomhed, som sætter sig igennem om dagen; da opstår lige så stille en åbenhed, et tab af indbildt kontrol, en overgivelse til en forståelse af, at livet ikke udelukkende er dit ansvar. Det hviler imellem mennesker, det hviler i skabelsen, og det hviler hos Gud.   

Praktisk: 

Pilgrimsvandringerne er for alle, som holder af at gå. Det starter hver morgen i Draaby Kirke kl. 9.00 med en kort andagt over dagens pilgrimsord, hvorefter man går afsted hver dag i det samme pilgrimsspor og veksle mellem samtale, bøn og stilhed. 7 dage i træk, da der er 7 pilgrimsord. Tiden veksler imellem samtale, bøn og stilhed. 

Hver dag slutter ca. kl. 15.30.

 

Ruten er ca. 20 km. om dagen, men det er muligt at korte ruten af efter behov. 
Det koster ikke noget at deltage, og der er ingen tilmelding, man skal bare møde op. 

Der er mulighed for at gå med enkelte dage eller alle dage, og alt efter behov kan du også korte ruten af. 

 

Husk: en rygsæk med madpakke og vand til den første del af turen samt gode vandrestøvler og salmebog.

 

Læs mere om pilgrimsvandringerne på kirkernes hjemmeside her