Nyheder
Nyheder

Giv folkekirken stemme i medierne

Er du sognepræst eller funktionspræst i Helsingør Stift, og vil du gerne deltage i den offentlige debat? Så er her kurset for dig.

Vil du gerne vise, at kirken og kristendommen er en ressource i det danske samfund? Så få træning i at blande dig i den offentlige samtale gennem medierne. (Foto: Shutterstock)

Vil du skrive klummer i lokalavisen eller et af dagbladene? Vil du være den, Deadline ringer til, når der er brug for præstens perspektiv? Vil du blande dig i de offentlige samtaler om alt fra X Factor og Netflix-serier til børn i fangelejre og vaccinepas, fx på de sociale medier?

Så er det nu, du kan melde dig til et kursus, der er særlig tilrettelagt for præster. Helsingør Stift har i et samarbejde med Københavns Stift sørget for et program, der giver deltagerne baggrundsviden, redskaber og lyst til at deltage i den offentlige debat og til at bruge forskellige typer medier. Du bliver klædt på til – med din individuelle stemme og faglighed – at kommunikere kristendommens og folkekirkens relevans i samfundet gennem de analoge og digitale medier, der egner sig bedst til formålet.

Kurset indeholder:

  • Introduktion til medielandskab og mediernes logik
  • Journalistisk metode (vinkling, tekstopbygning, journalistisk sprog)
  • Møde med medier (Politikens debatredaktion, en dag på DR: Tro, Deadline, regionalt, rundvisning)
  • Interviewtræning til tv med erfaren DR-profil
  • Klummeskrivning, debatindlæg
  • Sociale medier

Øvelse og feedback

Kurset strækker sig over fem hele dage i alt, fordelt på både hele og halve dage med i alt 16 deltagere, otte fra hvert stift. Det er obligatorisk at deltage på alle dage.

Der vil være oplæg fra kursusledere og gæsteundervisere, du skal skrive og øve dig i at blive interviewet, og der vil være opgaver mellem kursusgangene. Og så får du masser af feedback.

Kursusledere og primære undervisere er leder af Presse og kommunikation i Københavns Stift Ulla Haahr og mediekonsulent fra Helsingør Stift Malene Bjerre, begge journalister.

Kurset er gratis for den enkelte præst. Det er til gengæld obligatorisk at deltage i alle kursusdage som er: 28. og 29. september kl. 9-16, 26. oktober kl. 13-16, 9. november kl. 13-16, 30. november og 1. december kl. 9-16. Fælles middag om aftenen den 30. Undervisningen finder sted i lokale i centrum af København.

Interesseret? Skriv en motiveret ansøgning inden fredag den 7. maj kl. 12 og send den til biskop Peter Birch på pbp@km.dk. Der er i alt otte pladser til præster fra Helsingør Stift.

Og vil du først høre mere om kurset, så ring til Malene Bjerre på 4015 6891.

 

OBS. I en tidligere version af programmet var en kursusdag placeret i efterårsferien,den 19.10. Den er nu rykket til ugen efter, den 26.10.