Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Gudstjenesterne gennemføres juleaften

Biskop Lise-Lotte Rebel skriver i et brev til præster og menighedsråd, at biskopperne stadig mener, at gudstjenesterne kan afvikles juleaften.

 

Kære alle

Jeg modtager for tiden flere henvendelser, hvori der udtrykkes bekymring for afvikling af julegudstjenesten den 24. december.

Jeg forstår så inderligt bekymringerne, og at man gør sig en masse overvejelser. Det gør vi alle i denne tid. Særligt her i de sidste dage op til jul med et stigende smittetal in mente.

Det er fortsat regeringens og biskoppernes opfattelse, at gudstjeneste kan afvikles juleaften. Det er således mit indtryk, at menighedsrådene og præsterne er meget ansvarlige i forhold til at overholde de gældende Covidrestriktioner, også når der afholdes gudstjenester.

Sundhedsmyndighederne har så sent som i går på pressemødet udtrykt en stor tillid til kirkerne og deres evne til at håndtere situationen, når alle restriktioner tages i anvendelse, herunder at afstandskrav overholdes, og at der rengøres og luftes ud mellem tjenesterne.

Jeg forudsætter, at der afvikles mindst en gudstjeneste juleaften. Denne gudstjeneste kan være kort. Derudover kan der ske streaming af en gudstjeneste juleaften. 

Jeg ønsker alle en glædelig og velsignet jul.

Venlig hilsen

 

Lise-Lotte Rebel