Nyt om navne
Nyheder

”Jeg bliver draget af true crime”

NYT OM NAVNE: Stephan Wung-Sung de Fønss har efter et par vikariater nu fået embede i Lundtofte Sogn. Hans yndlingssted i Bibelen handler om kærlighed, og samtidig er han optaget af at udforske ondskaben i mennesket.

Stephan Wung-Sung de Fønss foran Den Sorte Diamant

Stephan Wung-Sung de Fønss uden for Den Sorte Diamant i København. Han bor på Østerbro. Foto: Privat.

Stephan Wung-Sung de Fønss er ansat som sognepræst i Lundtofte fra 1. juni 2021. Han er uddannet teolog og har tidligere arbejdet som vikarierende sognepræst i stiftet – både i Rødovre og Vallensbæk Sogn, ni måneder begge steder. Han er 35 år og gift med Tobias.
 

Hvad kan du bedst lide ved at være præst?
Som præst er det af største betydning for mig at komme alle mennesker i møde, uanset hvor de er i livet. 

Hvad er efter din mening kirkens opgave i lokalsamfundet
For mig er det kirkens opgave at være et samlingspunkt på livets mørke og lyse dage.

Hvad er det bedste sted i Bibelen, synes du?
Jeg bliver aldrig træt af at læse eller at høre om kærligheden i Paulus’ Første Brev til Korintherne 13,1-13. Det var også den bibelske tekst, der blev prædiket over, da min mand og jeg blev gift.

Hvad gør dig glad?
Min mand, min familie, mine venner og mit arbejde som præst.

Har du en leveregel?
”Du skal elske din næste som dig selv.” På én gang såre enkelt – umiddelbart – men samtidig også utrolig komplekst. For hvordan skal det nok mest kendte kristne udsagn i grunden forstås? Men for mig betyder det, at man skal se og komme det menneske i møde, der søger én, uden forbehold eller andre hindringer.

Har du en hemmelig last?
Jeg kan virkelig godt lide at se true crime. Jeg tror, at jeg bliver draget af true crime, fordi jeg som præst og som menneske gerne vil forsøge at forstå, hvad ondskab er, og hvordan den kan opstå i mennesker.

Hvilken tv-serie er du i gang med lige nu?
Matador – jeg kan se den igen og igen … Og igen. I foråret var jeg med i en quiz for Matador-entusiaster på Facebook. Min mand siger, at han aldrig har set mig så opslugt af noget som af den quiz.

 

"Gid hun må kløjs i det." Laura giver ikke meget for sin gamle skolekammerat fru murermester Jessen og hendes tre skorstene i dette klip, der er et af Stephans yndlingsklip fra Matador.