Fortsæt til hovedindholdet
Nyt om navne
Nyheder

Ny Slangeruppræst: Vi er aldrig overladt til os selv

Louise Gjerløv elsker en god historie, og som barn drømte hun om en tilværelse som dyrepasser i Zoologisk Have. Dog kun indtil hun fandt ud af, at en sådan uddannelse også involverer krybdyr og insekter. Læs mere om Slangerup Sogns nye præst i artiklen her.

Privatfoto.

Af Benjamin Birk Christophersen

Louise Gjerløv, der er begyndt som sognepræst i Slangerup Sogn 1. juli, er født og opvokset nord for København i Holte. Hun blev ordineret d. 22. juni i Helsingør Domkirke, som et sidste skridt før hun kunne begynde i sin første præstestiling, som teologi fra Københavns Universitet. Hun er er gift og er mor til to børn.  Tidligere har hun i det private med blandt andet 'agil projektledelse'. Herunder svare hun på syv spørgsmål, så du kan lære hende at kende. 

 

Hvad drømmer du om i din nye stilling?

Jeg drømmer om at blive en del af fællesskabet både i menigheden og i lokalsamfundet. Og jeg drømmer jeg om, at vi i det fællesskab kan skabe den bedste kirke for Slangerup. Personligt håber jeg på, at jeg får mulighed for være en præst som folk har lyst til at komme til både med deres glæder og sorger.

Hvad er det bedste sted i Bibelen?

Det er et svært valg, og jeg synes det kommer utrolig meget an på hvor man er i livet. Men hvis jeg skal vælge et, så bliver det nok en klassiker: ”Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt. 28,20), som vi også bruger i dåben. Det at Gud er med os altid, er helt centralt. Vi er aldrig overladt til os selv, for vi har altid en, der er klar til at gribe os uanset hvad. Guds kærlighed er ikke noget vi skal gøre os fortjent til – Gud er med os uanset hvad der ellers sker i livet.

Hvornår synes du, det er svært at være kristen?

Det synes jeg egentlig sjældent det er. Vi lever jo ganske privilegeret her i Danmark, hvor vi har lov til at tro lige hvad vi vil. Når det så er sagt, så synes jeg personligt, at udfordringen er at leve i et samfund, hvor religiøsitet til tider måske er lidt et tabu, så man derfor i langt større grad skal svare og måske endda også forsvare, at man tror, og ikke hvorfor man ikke tror.

Hvad er kirkens vigtigste opgave i vores tid?

Jeg synes kirkens opgave altid må være den samme uanset tid – at forkynde evangeliet. I forhold til vores tid er opgaven at forkynde det i et sprog og i en kontekst og forståelse, som er relevant og giver meningen i den tid vi lever i. Om det så er unikt for vores tid, ved jeg egentlig ikke, men vi har i vores tid, flere ”konkurrenter” til kirken end tidligere. Det er ikke på samme måde en selvfølge, at folk døber deres børn. Kirken i dag er også et tilvalg, og vi skal vise at kirken og evangeliets budskab altid er yderst relevant i folks liv.

Hvad var det bedste fag på teologistudiet og hvorfor?

Jeg har været meget glad for kirke- og teologihistorie, og jeg har både skrevet speciale og bacheloropgave i faget. Generelt kan jeg bare godt lide en god historie, og læser også mange historiske bøger, både fag- og skønlitteratur. Jeg bliver fascineret af hele mysteriet i historien, altså at finde ud af hvorfor noget skete eller hvorfor folk tænkte og handlende som de gjorde.

Hvad ville du gerne være, da du var barn?

Jeg ville være utrolig mange ting! Men især drømmen om at være dyrepasser (selvfølgelig i Zoologisk Have) fyldte meget. Men jeg fandt desværre ud af, at man som dyrepasser også skal igennem krybdyr og insekter på uddannelsen.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

Jeg når desværre ikke at læse alt det jeg ellers har planer om 😊 Men jeg har dog lige fået en ny havebog, så jeg kan drømme om næste forårs projekter.