Nyt om navne
Nyheder

"Jeg har en forkærlighed for prædikenen"

NYT OM NAVNE: Kristoffer Hjort Kruse er nyuddannet teolog og netop startet i sin første stilling i folkekirken. Sin leveregel har han hentet hos Leonard Cohen.

Kristoffer Hjort Kruse  foran altertavlen i Helsingør Domkirke

Kristoffer Hjort Kruse blev ordineret i Helsingør Domkirke den 25. april 2021. (Foto: Sille Arendt)

Kristoffer Hjorth Kruse er fra 1. maj 2021 ansat som sognepræst i Farum Kirke. Kristoffer er 28 år gammel og uddannet teolog fra henholdsvis Menighedsfakultetet og Århus Universitet. Han er gift med Julie og har børnene Elias på to år og Elinor på tre måneder.
 

Hvad vil du lægge mest energi i som præst?
Jeg har en forkærlighed for prædikenen. Jeg har igennem min studietid været meget optaget af evangeliernes mangfoldige fortællinger om Jesus, og jeg synes, at det er utroligt spændende at binde en tråd imellem evangeliernes verden og vores tid.

Hvad er efter din mening kirkens opgave i lokalsamfundet?
Kirken skal først og fremmest forkynde evangeliet for lokalsamfundet. – på alskens forskellige måder. Derudover synes jeg også, at kirken skal være en positiv medspiller i forskellige kulturelle arrangementer i lokalsamfundet, hvor fællesskabet styrkes.

Hvad er dit yndlingssted i Bibelen?
Det bedste sted i Bibelen er Johannesevangeliet 1,1-18 – det beskriver evangeliet på en utrolig smuk og poetisk måde. Større poesi finder man i min optik ikke.

Hvad gør dig glad?
Min familie, gode venner, velorkestrerede gudstjenester, sport, god litteratur, god kaffe, god mad, smuk musik, gåture i smuk natur – listen kunne fortsætte meget videre. Jeg er i det hele taget glad.

Har du en leveregel?
“And even though it all went wrong
I'll stand right here before the Lord of song
With nothing, nothing on my tongue but Hallelujah”

Jeg er vild med afslutningen på Leonard Cohens udgave af Hallelujah. For mig er det lidt en leveregel, at uanset hvor galt alting går, så kan jeg stå foran Vorherre på dommens dag, kun med mit spinkle brudte halleluja, og det er alt rigeligt.

Har du en hemmelig last?
Søde sager – det er måske ikke så hemmeligt, men en last er det da.

Hvilken tv-serie er du i gang med lige nu?
Jeg har lige afsluttet Minkavlerne, hvilket virkelig har været et underholdende bekendtskab. Serien handler om en nordjysk minkavlerfamilie, som har lidt udfordringer med at få tingene til at løbe rundt. Det sjove ved serien er særligt dialogerne, hvor alskens småting vendes på finurlige måder. Derudover spiller særligt Niels Hausgaard og Bodil Jørgensen fremragende!

 

Kristoffers leveregel gemmer sig i slutningen af Leonard Cohens sang Hallelujah.