Nyt om navne
Nyheder

Kirken er til trøst og til fest

NYT OM NAVNE: Nyuddannede Christine Stig Andersen vil gerne have en kirke, der er synlig i lokalsamfundet.

Privat foto

Christine Stig Andersen og er blevet ansat i et barselsvikariat i Sorgenfri Kirke fra 1. november. Hun er 28 år og nyuddannet teolog. Hun bor i en lejlighed på Amager sammen med sin forlovede.

Hvad vil du lægge mest energi i som præst?
Jeg lægger allermest vægt på at lære menigheden at kende og spore mig ind på kulturen i Sorgenfri Kirke. Kirken er meget imødekommende og har allerede givet mig en varm velkomst. Jeg kan mærke, at Sorgenfri er et sted, hvor der er højt til loftet og plads til, at man kan være, lige præcis den man er. Jeg mærker en stor åbenhed og en ydmyg tilgang til, hvad kirke kan og skal være. 

Hvad er efter din mening kirkens opgave i lokalsamfundet?
Jeg mener, at kirken skal være synlig i lokalsamfundet og samarbejde mest muligt. Kirkens opgave er både at stå klar med trøst, når sognebørnene trænger til det, men samtidig være klar til at glæde sig sammen med folk, når det er tid til fest.

Hvad er det bedste sted i Bibelen?
Mit yndlingssted i Bibelen er Romerbrevet 8,38-39, fordi det taler om Guds stærke kærlighed, som intet i verden kan skille os fra.

Hvad gør dig glad?
I min fritid gør det mig i godt humør at starte dagen med et havbad ved Amager Strandpark.

Har du en leveregel?
Det ved jeg ikke rigtig, men hvis jeg skulle vælge en, ville det nok være ”Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind og af hele din styrke.” Dernæst kommer: ”Du skal elske din næste som dig selv.”

Hvad ville du gerne være, da du var barn?
Som barn ville jeg gerne være børnehaveklasselærer og blomsterbinder, men som tiden gik ændrede mine interesser sig.

Hvad er din yndlingspodcast?
Jeg kan godt lide at lytte til podcast når jeg vasker op. Især syntes jeg ’Kierkegaard på egen krop’ med Christian Hjortkjær har været meget opmuntrende at lytte til. 

 

Fra DR's hjemmeside: "Kierkegaard på egen krop er et eksperiment i 5 afsnit. En slags biblio-terapi, hvor 47-årige Thomas søger råd og vejledning hos den afdøde forfatter og filosof Søren Kierkegaard om livets helt store emner: kærlighed, mod, tvivl, tilfælde og døden. Kierkegaards terapeutiske talerør er Christian Hjortkjær, som i mange år har forsket og undervist i Kierkegaard."