Nyt om navne
Nyheder

”Jeg bliver særlig glad af givende fællesskaber”

NYT OM NAVNE: Christina Falck Christensen har erfaring fra mange forskellige kirker i Helsingør Stift, men det var Gladsaxe, der fik hende for alvor.

Christina Falck Christensen

Foto: Privat

Christina Falck Christensen er 32 år gammel, gift med Andreas, mor til Emma på halvandet år – og har siden 1. maj være ansat i Gladsaxe Kirke. Tidligere har hun været vikar i syv forskellige sogne i Helsingør Stift.

 

Hvad kan du bedst lide ved at være præst?
For mig er det bedste ved at være præst, at det er et meget varieret og spændende arbejde, hvor man får lov til at møde mange forskellige mennesker og, hvis man er heldig, gøre en mærkbar forskel i deres hverdag.

Hvad er efter din mening kirkens opgave i lokalsamfundet?
Kirkens opgave er at understøtte og være med til at løfte lokalsamfundet ved at støtte op om de gode fællesskaber – altid med evangeliet som udgangspunkt.

Hvad er det bedste sted i Bibelen?
Mit konfirmationsord fra Johannes’ Første brev bliver jeg aldrig træt af! ”Se, hvor stor kærlighed Faderen har vist os, at vi kaldes Guds børn, og vi er det!”. I mine øjne findes der ikke et bedre budskab, og på en dårlig dag er det altid det citat, jeg vender tilbage til.

Hvad gør dig glad?
For mig er glæde mange ting: Det kan være en god bog, et smukt stykke musik, en dejlig gåtur eller chokolade. Jeg bliver særlig glad af givende fællesskaber og nærvær med andre mennesker, og jeg elsker at få et kram fra min partner eller vores datter – det er bare guld værd!

Har du en leveregel?
Når du har gjort dit bedste, har du gjort det godt nok.

Har du en hemmelig last?
Jeg er vild med computerspil i alle mulige afskygninger! Jeg er særligt glad for Sims, Assassins’ Creed og GTA, og jeg kunne sidde foran skærmen i døgndrift, hvis jeg havde muligheden for det.

Hvilken bog ligger på dit natbord?
Jeg har altid en hel stak bøger liggende. Lige nu ligger Karl Barths ’Romerbrevskommentar’ side om side med ’Helens bog om søvn’ og ’Ringenes Herre’. Så er der lidt til ethvert humør!

 

tre bøger

Sådan ser natbordet ud hos en præst, der samtidig er småbørnsmor og glad for eventyrlige universer.