Nyt om navne
Nyheder

”Hvad har du givet Gud? Jeg har givet op”

NYT OM NAVNE: Jens Biegel Fogh vender tilbage til Helsingør Stift efter et mellemspil i Natkirken på Strøget i København.

Præst Jens B. Fogh

Foto: Rita Kuhlmann

Jens B. Fogh er 41 år. Han har de sidste fem år været leder af Natkirken på Strøget. Før det arbejdede han i fem år som sognepræst i Lynge-Uggeløse i Nordsjælland, og den 1. juni vender han tilbage til Helsingør Stift som sognepræst i Christianskirken i Lyngby.

 

Hvad kan du bedst lide ved at være præst?
At være tvunget til at stå i et konstant forhold til det største og mest paradoksale i livet, alt det der nægter at gå op, men alligevel er sandt.

Hvad er efter din mening kirkens opgave i lokalsamfundet?
At formidle troen som en gave. At folk oplever kirken som et sted, hvor man kan få det, som man ikke kan præstere sig til.

Det bedste sted i Bibelen?
Jeg kan godt lide, at Jesus i Matthæusevangeliet 16,22-23 kalder disciplen Peter for en satan, og de så alligevel går videre sammen.

Hvad gør dig glad?
Mine børn. De er 13 og 15, og der kan til tider være langt imellem de søde sætninger, men der findes ikke noget, gør mig mere glad end at elske dem.

Har du en leveregel?
Jeg ved ikke, om man kan kalde det en leveregel, men der er et spørgsmål og et svar, der er kommet til mig i coronatiden: Hvad har du givet Gud? Jeg har givet op.

Har du en hemmelig last?
Jeg har mange. Og det bliver de ved med at være.

Hvilken tv-serie er du i gang med lige nu?
Jeg ser den norske serie ”Ragnarok” på Netflix for tiden. Først kom ”EXIT” og nu ”Ragnarok”, der er noget råddent hos Nordens amerikanere. Og der kommer glimrende serier ud af det!

 

Podcast foto Vorherre bevares

Sammen med Ane Øland Bækgaard fra Ishøj Kirker laver Jens B. Fogh en podcast for det digitale medie Heartbeats. De "snakker om livet mellem tro og tvivl, kærlighed og utilstrækkelighed, magt og afmagt, selvfedhed og fald og opstandelse og alt derimellem," som der står i omtalen på hjemmesiden. (Foto: Rita Kuhlmann)