Nyt om navne
Nyheder

"Det bedste er et kram af en konfirmand i Netto"

NYT OM NAVNE: Kirstine Arendt ville gerne have været Moder Teresa da hun var barn, men er nu i stedet landet i Mørdrup Kirke.

(privat foto)

Kirstine Arendt er 48 år og har siden 1. august været ansat i Mørdrup Kirke. Hun har været vidt omkring - er født på Bornholm, uddannet i København, har tidligere været præst på både Fyn og Stevns. Hun har mand og tre børn.

Hvad kan du bedst lide ved at være præst?
Jeg holder meget af alsidigheden i præstearbejdet. Jeg kan lide at blive betroet mange livsfortællinger og at kunne give den store fortælling videre om Gud og mennesker.

Hvad er efter din mening kirkens opgave i lokalsamfundet?
Kirkens opgave er at være synlig og i øjenhøjde med sine sognebørn. Vi skal ikke lefle for nogen, men vi skal skabe rammer, der gør, at nutidens mennesker kan finde håb, livsmod og fred i forkyndelsen.

Hvad er din yndlingssalme?
Det er nok ”Tunge mørke natteskyer” af Jakob Knudsen. Den bliver desværre sunget alt for sjældent.

Hvad gør dig glad?
Et kram af en konfirmand i Netto …

Har du en leveregel?
Jeg har mange, men er ikke god til at følge dem. Man når dog langt med den gyldne regel om at gøre mod andre, hvad man gerne vil have, at de gør mod en selv.

Hvad ville du gerne være, da du var barn
Kunstmaler og Moder Teresa. Jeg elskede at tegne og ville rejse ud i verden og gøre en forskel. Jeg blev gode grunde ikke nonne, men fik da læst teologi i Indien et halvt år. 

Hvornår var du sidst i teatret?
Jeg var for nylig inde og se en moderniseret udgave af Henrik Ibsens ”En folkefjende” på Nørrebro Teater. Den viser hvor svært det til tider kan være at gøre det rigtige og fastholde sandheden, ikke mindst når økonomiske interesser er på spil. Kan varmt anbefales.

 

Fra Nørrebro Teaters hjemmeside: "Henrik Ibsens klassiker handler om noget så nutidigt som demokratiets skyggeside, mediernes magt og idealernes sammenstød med virkeligheden. Har flertallet altid ret? Hvor meget vil vi ofre for sandheden? Og hvor langt vi vil gå for fællesskabets bedste, hvis det går ud over os selv?"