Nyheder
Nyheder

Vil du også gerne skrue ned?

Stigende energipriser sætter sognene under pres. Få gode råd til at skrue ned for kirkens energiforbrug, når Folkekirkens Grønne Omstilling holder fælles online informationsmøde den 3. oktober.

Lys i mørk kirke

Det bliver mørkere og koldere, og vi risikerer, at energipriserne fortsætter med at stige i vinterhalvåret. Foto: Mads Smidstrup.

Af Steen Toft Winther

Priserne på el og varme er i øjeblikket himmelhøje. Og det kan mærkes i sognene, hvor budgetterne bliver sat under pres. 

Derfor holder Folkekirkens Grønne Omstilling et fælles online informationsmøde med viden, gode råd og eksempler på, hvordan man skruer ned for kirkens energiforbrug - til gavn for både klima og budget. 

Til arrangementet medvirker varme-, energi- og klimakonsulent Poul Klenz Larsen, som netop har skrevet en artikel med fire gode råd til energihåndtering i kirkerne, og så vil provst i Bogense Provsti, Keld Balmer Hansen, fortælle om konkrete varmebesparende tiltag i provstiet.

Informationsmødet afholdes online mandag d. 3. oktober kl. 16.30. 

Tilmeld dig her - og tip gerne din nabokirke. 

Følg også Folkekirkens Grønne Omstilling ved at abonnere på deres nyhedsbrev.

I den kommende tid har Folkekirkens Grønne Omstilling også planlagt et online temamøde om opsætning af el-ladestandere på kirkens parkeringspladser.

Kort om Folkekirkens Grønne Omstilling

 

Folkekirkens Grønne Omstilling sigter mod at dele konkret, brugbar viden, inspiration og værktøjer til den grønne omstilling i sogne og provstier. 

 

Der arbejdes inden for emner som bl.a. jorder, kirkegårde og biodiversitet, bygninger og energi, affald, indkøb og transport, samarbejder og partnerskaber, strategi, økonomi og lovstof.