Nyheder
Nyheder

Valgforsamling: Ny energi i Slangerup

Slangerup Sogn lykkedes med at fylde alle pladserne i menighedsrådet, godt og vel. Og det nye menighedsråd er fyldt med ideer til, hvad deres kirke skal satse på.

Karen Pedersen ender med at få problemer med pladsen på flipoveren, hvor der skal flere navne på, end hun lige var klar over. Foto: Malene Bjerre

Af Malene Bjerre

Bogstaverne på flipoveren med navne på de opstillede kandidater var blevet for store fra begyndelsen, for hvem skulle have troet, at der skulle så mange navne på? For første gang i mands minde – i hvert fald 24 år, blev menighedsrådsformand Karen Pedersen enig med sig selv om – var der flere kandidater end pladser i menighedsrådet ved valgforsamlingen i Slangerup Sogn i går. 12 kandidater meldte sig til de ti pladser i rådet. Valgforsamlingsmodellen viste sig at fungere godt i Slangerup.

Interessen var nu også noget, som det afgående menighedsråd havde gjort en indsats for. I juni husstandsomdelte de postkort med invitation til orienteringsmødet til samtlige husstande i byen, en invitation, der ikke mindst henvendte sig til børnefamilierne.

Mange interesser

Dem er der nemlig overraskende mange af i Slangerup. Det fandt menighedsrådet ud af, efter at de havde fået Kirkefondet til at lave en sogneanalyse, der også pegede på, at Slangerup er en by i vækst, med et stort antal pendlere – og med en solid opbakning til kirken på over 80 procent.

Det er alt sammen viden, som menighedsrådet har taget i brug, da de skulle i gang med at gøre reklame for valget. Og allerede under kandidaternes præsentation af sig selv stod det klart, at Slangerup ville få et menighedsråd, der havde lyst til at arbejde for mange forskellige ting i deres kirke.

Flere ville gerne arbejde særligt for børnefamilierne. Nogle understregede, at forkyndelsen skulle have gode rammer, andre var især optagede af de ansattes arbejdsglæde. En ville styrke samarbejdet med spejderne, en anden ville især arbejde for de ældre og ensomme i byen. En var optaget af kontakten til konfirmanderne også efter den store dag, og en ville gerne have flere debatter og foredrag. Og en enkelt erklærede sit kirkepolitiske standpunkt ved at fortælle, hvem af bispekandidaterne han vil stemme på.

Mange gode ideer

Så medmindre en ny kandidatliste dukker op inden 13. oktober, står Slangerup Sogn nu med et nyt fuldtalligt menighedsråd og med tre suppleanter. Det ældste medlem er 80, og de fleste måske nok gråhårede, men nu er der også et enkelt noget yngre medlem.

Det var Nanna Tengstedt på 36. Hun fik 12 stemmer og blev nummer fire på listen. Hun tilhører selv en af børnefamilierne i byen og har tre børn på 11, 7 og halvandet. Hun har ikke før været aktiv i kirken, men var glad for at blive valgt, fortalte hun. ”Jeg har mange gode ideer til, hvordan vi får bragt kirken ud blandt folk og får folk ind i kirken. Jeg er egentlig også optaget af alt det, der blev nævnt af de andre kandidater, men jeg tænker især, jeg kan bidrage med noget i forhold til børnefamiliernes behov. Måske kan vi spise sammen engang imellem, og vi kunne også arrangere noget oplæsning med børnene. Jeg ser for mig, at man kunne sidde her i det flotte kirkerum og læse gysere. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang!”

 

Køleskabsmagneter og et husstandsomdelt postkort, der især henvender sig til byens børnefamilier, har været nogle af værktøjerne i menighedens arbejde med at skabe interesse om valget. 

Norma Nielsen fortæller i sin præsentation, at hun har været knyttet til Slangerup Kirke i 42 år og især er optaget af de historiske bygninger og af at skabe en kirke, hvor det er trygt at komme. (Foto: Malene Bjerre)

Inden afstemningen er der tid til at nyde den overraskende varme sensommeraften med en sandwich og et glas vin. (Foto: Malene Bjerre)

Mette Østergaard og Jørgen Sørensen fra valgbestyrelsen tæller stemmer op. (Foto: Malene Bjerre)

Nanna Tengstedt er det nye yngste medlem i menighedsudvalget. Hun har stor erfaring med frivilligarbejde, men har aldrig før været aktiv i kirken. (Foto: Malene Bjerre)