Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Tidligere HR-chef ny præst

Glostrup Sogns nye sognepræst har en baggrund som chef og konsulent i blandt andet KFUM og KFUK og Kriminalforsorgen.

Privatfoto

Af Benjamin Birk Christophersen

Katrine Söderberg er ny sognepræst i Glostrup Sogn fra 1. marts. Hun er teolog fra 1998, men har arbejdet med organisation, ledelse, HR og arbejdsmiljø i blandt andet KFUM og KFUK, De grønne pigespejdere, Region Hovedstaden og Kriminalforsorgen. Sideløbende har hun haft bestyrelsesposter i bl.a. Dansk Ungdoms Fællesråd, Folkekirkens Nødhjælp og Kirkefondet.

Siden 2021 har Katrine Söderberg haft forskellige præstevikariater i Helsingør Stift, senest i Gerlev, Draaby og Skoven Kirker.

Hun er gift med Mattias, der er chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp. Sammen har de tre teenagesønner.

Hvilken slags præst vil du gerne være?

En nærværende præst. Både som samtalepartner og som liturg og forkynder.

Hvad er det bedste sted i Bibelen? 

Åh, der er mange. Jeg læner mig tit ind i tilsagnet om guddommeligt følgeskab i missionsbefalingen (Matt. 28,20) og Emmausberetningen (Luk. 24,13-35).

Og så finder jeg en trøstende genkendelighed i sønnen, som først siger nej til sin fars ønske om at gå ud og arbejde i marken, men så gør det alligevel (Matt. 21,28-32). Et nej kan komme af mange ting. Fx frygt og usikkerhed. Det prøver jeg at være nysgerrig i forhold til.

Hvornår synes du, det er svært at være kristen?

Når jeg lukker øjnene for nøden i verden og den lige rundt om hjørnet. Svært, fordi fordringen er konstant.

Hvad er det vigtigste kirken kan byde ind med i vores tid? 

Omsorgs- og meningsfulde fællesskaber, hvor vi bærer hinandens byrder ved at dele op- og nedture. Vores kirkelige fællesskaber skal tale ind i vores virkelighed. Både i det nære og i det større perspektiv. 

Hvad er det bedste råd du har fået?

Min bedstefar lærte mig sætningen ultra posse nemo obligatur (ingen er forpligtet ud over sine evner). Den har fulgt mig som et trøstende mentalt kram, når jeg har følt, jeg ikke slog til. 

Hvad ville du gerne være, da du var barn?

Taxachauffør. Det måtte være den ultimative luksus at køre i de velduftende biler hele dagen.

Hvad er din yndlings-podcast?

Det må være politiske analysepodcasts, som ”Borgen unplugged” og ”Under gulvtæppet”. Min guilty podcast-pleasure er ubetinget ”Det, vi taler om”.