Nyheder
Rapporter

Thyge Enevoldsen ny diakonikonsulent

Diakoni er noget, kirken gør sammen med lokalsamfundet, mener den nye konsulent. Og det er der masser af i stiftet.

Thyge Enevoldsen starter som diakonikonsulent i Helsingør Stift 1. november. (Foto: Privat)

Af Malene Bjerre

”For mig er diakoni helt simpelt. Det er, når Flemming og Rasmus opdager, at pensionisterne ikke kan slippe af med deres haveaffald, og de så starter havetraktoren og spænder en vogn bag på og kører ud i boligområderne og henter det. Det er kristendommen i liv, nærvær og handling.”

I 28 år har Thyge Enevoldsen været præst i Grønnevangskirken i Hillerød, og 1. november tiltræder han stillingen som ny diakonikonsulent i Helsingør Stift. Konsulentopgaven er en deltidstilling, og ved siden af den fortsætter han sit nuværende arbejde som kommunal socialarbejder i Hillerød Øst.

De to opgaver supplerer hinanden fint, mener han, for efter hans mening er diakoni ikke noget, kirken gør for andre. Kirken skal være katalysator for det fælles arbejde i lokalområdet.

”Det gør stort indtryk på mig, når jeg ser relationer blive knyttet mellem folk i sårbare situationer,” fortæller han ”Der vokser styrke frem, når folk rækker ud efter hinanden, og det giver et fællesskab, hvor det er uklart, hvem der hjælper hvem, men hvor vi sammen beriger hinanden.”

Diakonien handler

Diakonien som udtryksform og livsform for kirken passer rigtig godt ind i vores tid, mener Thyge Enevoldsen. ”Vi bliver jo bombarderet med ord alle steder fra, og det kan vi godt blive trætte af. Diakonien handler, og som min forgænger, Morten Miland, så fint siger, så er kristendommen lettere gjort end sagt. Og det er også helt tydeligt i Helsingør Stift; der foregår en masse gode ting, som jeg glæder mig til at komme ud og høre om og være med til at videreudvikle. Jeg har det faktisk som på en første skoledag: fyldt med forventning.”

Allerede den 9. november er der en diakonistiftsdag, hvor Thyge Enevoldsen bliver præsenteret for stiftet. ”Her er jeg mest deltager, for dagen var allerede planlagt af Morten Miland. Men programmet er spot on; det handler om, hvordan kirken indretter sig på en ny befolkningssammensætning, hvor der er flere indvandrere og flere ældre. Det er virkelig vigtigt at tage fat i det – uden at vi selvfølgelig skal glemme de unge, som også i den grad har brug for kirkens opmærksomhed.”

Se programmet for diakonistiftsdagen.

 

Kontor på provstikontoret

Thyge Enevoldsen får kontor på det fælles kirkekontor i Hillerød Provsti på adressen Frederiksværksgade 39B, 3400 Hillerød. Han kan træffes på telefon 7232 5222.