Nyheder
Nyheder

Stillerlister til bispevalget afleveret

I går, tirsdag den 25. august, udløb fristen for at melde sig som kandidat til at blive biskop i Helsingør. Nu venter vi på den officielle godkendelse.

Alle kandidater har afleveret mellem 75 og 150 underskrevne stillererklæringer fra præster og øvrige menighedsrådsmedlemmer, der støtter deres kandidatur. (Foto: Stefanie Laursen)

Alle fire kandidater til stillingen som biskop over Helsingør Stift har nu afleveret listerne over de præster og øvrige menighedsrådsmedlemmer, der står bag deres kandidatur. Nu skal valgbestyrelsen med bistand fra stiftsadministrationen i gang med at validere listerne og sikre, at alle stillere er stemmeberettigede i Helsingør Stift.

De fire kandidater er:

  • Peter Birch, provst for Gentofte Provsti og sognepræst i Hellerup Pastorat
  • Ulla Thorbjørn Hansen, provst for Slagelse Provsti og sognepræst i Sankt Peders-Havrebjerg Pastorat
  • Eva Holmegaard Larsen, sognepræst i Nødebo-Gadevang Pastorat
  • Asser Skude, sognepræst i Bellahøj-Utterslev Pastorat

Når kandidaterne er officielt godkendt, vil man kunne finde præsentationer og pressefotos her. Det sker senest den 2. september.

I den kommende uge vil der være flere arrangementer med de fire kandidater.

Den 27. august mødes kandidaterne i Stavnsholtkirken. Arrangementet livestreames desuden fra stiftets Facebookside. Læs om det her.

Kandidaterne mødes igen den 31. august og den 1. september til et debatarrangement i Royal Stage i Hillerød arrangeret af Landsforeningen af menighedsråds Frederiksborg Distriktsforening og Distriktsforening Helsingør Sydøst. Læs om arrangementet her.

Det er menighedsrådsmedlemmer i Helsingør Stift, herunder stiftets præster, i alt omkring 1530 personer, der vælger den nye biskop. Selve afstemningsproceduren indledes den 22. september, og første valgrunde afsluttes den 13. oktober, hvor de elektroniske stemmesedler tælles op og resultatet offentliggøres.

Hvis ingen af de fire kandidater har fået mindst 50 procent af stemmerne, går de to kandidater, der har fået flest stemmer, videre til en ny valgrunde. Den afsluttes den 18. november, hvorefter det offentliggøres, hvem der skal være ny biskop.

Den nye biskop bliver indviet i Helsingør Domkirke den 31. januar 2021.

Læs mere om bispevalget i Helsingør, herunder formalia og vigtige datoer, her.