Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Sommerlejr, konference og Christianiacykel

Støtteudvalget: En tværkulturel sommerlejr for indvandrere. En dannelseskonference med folkeskolen og en cykel, der skal få kirken ud i sommerlandet. Det er de tre seneste projekter, som udvalget har valgt at give penge til.

En Christianiacykel, der skal fungere som både kirke og kirkekontor i sommerlandet. Det er et af de projekter, som Støtteudvalget har valgt at give sin støtte til. (Foto: Anemone, Christiania Cykler)

Af Malene Bjerre

Støtteudvalget, der er et udvalg under Stiftsrådet i Helsingør Stift, holdt møde i slutningen af maj for at uddele en portion penge til projekter, der kan komme en større del af stiftet til gode.

20.000 kroner er gået til en Christianiacykel til sommerlandet. Et idekatalog fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter påpegede tidligere på året, at folkekirken spiller en stor rolle i områder med mange feriegæster, og at kirkerne kan blive endnu bedre til at imødekomme gæsternes behov. Den udfordring har Ulrik Pilemand, der er præst i Vejby og Tibirke Sogn, taget op. Han har søgt om støtte til en Christianiacykel, der skal udstyres med Folkekirkens logo, et par stole, en kaffekande og en plakatsøjle, og så vil han cykle ud i sommerhusområderne og lade sin sommertræffetid foregå på hovedgaden i Tisvildeleje. Cyklen skal bruges til sommerfester, markeder, musikfestivaller, udendørs bryllupper, andagter på stranden osv., og kan bruges af kollegaer, som vil låne den.

Dannelseskonference er tilbagevende begivenhed, der er en del af det overordnede projekt Hvad skal vi med skolen?, som er arrangeret af landets biskopper i samarbejde med Danmarks Lærerforening og forældreforeningen skole & Forældre. Konferencen finder sted den 6. november 2019, og Støtteudvalget har bidraget med 10.000 kroner.

15.000 kroner er gået til to kristne tværkulturelle sommerlejre i Hillerød i juli. Lejrene finder sted hver sommer og er et tilbud til nydanskere, flygtninge, folk med tværkulturelle kontakter og til migrantmenigheder.

Desuden har støtteudvalget bevilget penge til kurser for præster og til en ekstern oplægsholder på et kursus i stiftet.

Støtteudvalget råder over en pulje på 100.000 kroner, som kan søges til projekter i Helsingør Stift, der rækker ud over den enkelte kirke eller kirkelige institution. Pengene uddeles fire gange om året, og udvalget skal have ansøgningen 14 dage i forvejen. Se her, hvornår de næste møder er.

Præster kan også søge om et tilskud på op til 5.000 kroner til kurser, der ikke tilbydes på folkekirkens egne efteruddannelseskurser.