Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Sådan kan kirker hjælpe flygtninge fra Ukraine

I øjeblikket ankommer ukrainske flygtninge til Danmark, og her finder du informationer om, hvordan din kirke kan engagere sig, og hvordan du kan støtte Ukraine gennem Folkekirkens Nødhjælp.

Ukraines flag


Kommunerne står med en stor opgave, når der skal tages imod de ukrainske flygtninge, der lige nu ankommer til Danmark. Sogne og provstier kan hjælpe til, og det er vigtigt, at du tager kontakt til din kommune for at koordinere indsatsen.

Der foreligger endnu ikke et overblik over, hvor mange ukrainere der kommer til stiftets provstier eller hvor de bliver indkvarteret. 

Folkekirkens Migrantsamarbejde har samlet en række anbefalinger på interchurch.dk, som man som kirke kan lade sig inspirere af. Det drejer sig både om konkrete ideer, blandt andet rådgivning til nyankomne ukrainere, nødindkvartering og sprogtræning, samt forslag til liturgi og bønner.

På Facebook har Folkekirkens Migrantsamarbejde også oprettet gruppen Kirkernes engagement blandt ukrainere i Danmark, som er en platform, hvor man kan dele erfaringer, koordinere og komme med nye ideer og forslag. Gruppen er åben for alle. 

Det kan også være en god ide at orientere sig i lokale Facebook-grupper, hvor borgere løbende deler viden og initiativer vedrørende nyankomne ukrainere.

Da Rusland invaderede Ukraine, blev der holdt fredsgudstjenester, andagter for fred og lystændinger rundt omkring i stiftets kirker. Få et overblik over kommende og tidligere begivenheder her. I Helsingør Domkirke stod biskop Peter Birch og sognepræst Kirsten Winther lørdag d. 26. februar for forbøns- og fredsgudstjenesten, som du kan læse mere om her. Læs også artiklen fra Hornbæk Kirke, som tog kontakt til ukrainske flygtninge, der er indkvarteret i plejecenteret Bøgehøjgård.

I boksen nedenfor kan du se, hvordan du kan støtte den ukrainske befolkning gennem Folkekirkens Nødhjælp. Folkekirkens Migrantsamarbejde og Folkekirkens Nødhjælp påpeger, at der i øjeblikket primært er brug for donationer i form af penge.

Folkekirkens Nødhjælp samlede 17 millioner kroner ind til den årlige sogneindsamling søndag d. 13. marts, og pengene gik både til Ukraine og klimaflygtninge.

Opdateres

HVORDAN KAN DU STØTTE?

Donationer til Ukraine kan gives til Folkekirkens Nødhjælp på flere måder: 

 

MobilePaynummer: 770300

SMS: UKRAINE til 1911 - og støt med 100 kroner

Giro: 540 0023 - husk at skrive "Øremærket til Ukraine"

 

Find Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside her