Nyheder
Nyheder

- Det handler om at skabe mening for hinanden

Annette Nordenbæk er blevet udnævnt som stiftskontorchef i Helsingør Stift og vil arbejde for at gøre stiftet endnu mere synligt for den lokale kirke.

Det er vigtigt, at man kan grine sammen på en arbejdsplads, understreger Annette Nordenbæk. (Foto: Kåre Gade)

Af Malene Bjerre

”Jeg er stolt af at arbejde i stiftet, og det er vigtigt for mig, at det føles som et meningsfuldt fællesskab for alle ansatte og frivillige i Helsingør Stift,” siger Annette Nordenbæk. ”Vi skal alle sammen føle, at vi er en del af det.”

Den 1. januar 2019 tiltrådte hun som kontorchef i Helsingør Stift. Det er ikke en helt ny opgave for hende, eftersom hun har været konstitueret stiftskontorchef det sidste år. Men med den officielle udnævnelse på plads er hun parat til - i samarbejde med biskoppen - for alvor at lægge linjen for stiftsadministrationen i de gamle lokaler i Vor Frue Kloster.

Annette Nordenbæk er uddannet jurist fra Aarhus Universitet. Hun har arbejdet i Helsingør Stift siden 2008, og før det har hun bl.a. være ansat i en kommune og som både fuldmægtig, specialkonsulent og souschef i Kirkeministeriet. Det er ikke mindst den flade struktur, der tiltaler hende ved at arbejde i et stift.

”I stiftsadministrationen er vi tæt på hinanden, og vi er også tæt på både biskop, provster og på de menighedsråd, der bruger os. Jeg trives med de korte afstande og kan godt lide fornemmelsen af at servicere og kunne hjælpe andre. Vi vil rigtig gerne ’forstyrres’ af telefonopkald og mails i administrationen; det er vigtigt for os at blive brugt mest muligt,” siger Annette Nordenbæk.

Opsøgende arbejde

Sammen med biskoppen har hun gennem det seneste år arbejdet på, at stiftet bliver endnu mere synligt end tidligere. Medarbejderne i stiftsadministrationen er blevet præsenteret i Stiftsmagasinet og på hjemmesiden, og stiftet er også begyndt at lave mere opsøgende arbejde, blandt gennem såkaldte byggerunder, hvor stiftet sammen med Nationalmuseet og Den Kongelige Bygningsinspektør tilbyder hjælp til byggeprojekter i kirkerne.

Det er også en ambition, at stiftsadministrationen skal blive ved med at være en god arbejdsplads, hvor alle løfter i fællesskab, understreger Annette Nordenbæk. ”Det er jo på arbejdet, at vi bruger de fleste af døgnets vågne timer, så vi skal have det godt, samtidig med at vi er effektive, mens vi er der. Jeg synes, vi er gode til at grine sammen på kontoret, og det smitter af på den måde, vi er på, når vi tager telefonen og skriver en mail. Og selvom vi alle sammen har travlt, er det også vigtigt, at vi har sans for at træde til, når kollegaen står og har brug for det. Vi mennesker er jo afhængige af hinanden, så det handler om at skabe mening for de andre.”

Salmer og rap

Den nye kontorchef i stiftet ser sig selv som troende, selvom hun ikke går så ofte i kirken. ”Jeg oplever at kirken giver mig fred og lader mig op,” siger hun. ”Og så er der alle salmerne. I al sin glans, Dejlig er jorden, Påskeblomst, hvad vil du her og Hil dig frelser og forsoner,” remser hun op. ”Og så den der nummer 7 af Petter Dass, hvad er det nu, den hedder?” (Den hedder Herre Gud! Dit dyre navn og ære, viser et efterfølgende opslag).

Annette Nordenbæk bor i Hillerød sammen med sin 16-årige søn, Vetle, der går i 9. klasse. Gennem de sidste to år er hovedparten af hendes tid gået med flytning og med at få en efteruddannelse i Ledelse og kommunikation, men hun håber på at få mere tid til det, hun godt kan lide i sin fritid. Det er bl.a. god mad og vin med venner og familie, løb og litteratur og så biografbesøg, teaterture og ikke mindst koncerter. ”Jeg har en bred musiksmag,” fortæller hun. ”Det spænder fra klassisk til rock, pop, blues og jazz. Og så er min søn vild med rap, og det har faktisk smittet lidt. Noget af det er helt forfærdeligt, men en del er altså ganske udmærket.”

Marcel Prousts Questionnaire 

Annette Nordenbæk svarer her på seks af de berømte Marcel Proust-spørgsmål – poesibogsagtige spørgsmål om stort og småt.

 

Hvilke egenskaber foretrækker du hos en mand?

Ærlighed, humor og et stort hjerte.

 

Hvad er det værste, du kan forestille dig?

At opleve at min søn dør.

 

Hvor ville du helst tilbringe dit liv?

I en vekslen mellem et hus ved Vesterhavet og et hus på en bakketop i Piemonte, mens jeg arbejdede på en vingård sidstnævnte sted.

 

Dine yndlingsmalere?

Chagall, William Turner, Fynboerne og Skagensmalerne

 

Det dominerende træk i din karakter?

Tålmod og utålmodighed på en gang.

 

Hvilken blomst holder du mest af?

En liljekonval på grund af dens duft og elegance