Nyheder
Nyheder

Ny tradition i Helsingør Domkirke: Biskoppens Julekoncert

Helsingørs biskop starter en ny tradition denne jul med Biskoppens Julekoncert, hvor musikere og sangere fra Helsingør Stift deltager. Alle er velkommen til at komme, lytte og synge med.

 

Indled advents- og juletiden med orgelklang, fællessang og gjaldende trompeter, når det kimer til en stemningsfuld koncert i Helsingør Domkirke. 
Biskoppen er vært ved denne advents- og julekoncert lørdag den 27. november kl. 15.00-16.00 i Helsingør Domkirke, hvor kor og musikere fra Helsingør Stift medvirker. I år vil Det Danske Børne- og Juniorkor med intet mindre end 60 børn under ledelse af Pia Boysen optræde sammen med trompettrioen Air de Bravour! 

Der vil være englesang, trompetfanfare og fællessang. Så husk at smøre sangstemmen, for til sidst inviteres alle til at synge med på Händels berømte halleluja-kor fra Messias. 

Helsingør Stifts biskop Peter Birch lægger op til en ny tradition med Biskoppens Julekoncert, som vil være en tilbagevendende begivenhed hvert år, der indleder advents- og juletiden. Det er tanken, at koncerten hvert år skal give forskellige kor og musikere fra stiftet mulighed for at optræde i domkirken, for domkirken er kirke for hele stiftet, fra Helsingør i nord, Slangerup i vest og til Ishøj længst mod syd i stiftet. 

"Der findes et meget stort og flot korarbejde rundt om i mange af stiftets sogne. Med julekoncerten bliver der mulighed for at nogle af de mange kor kan præsentere, hvad de kan," siger Peter Birch. 

"Med julekoncerten ønsker jeg at skabe en tradition med en stemningsfuld indledning på advents- og juletiden. Julesalmerne betyder for mig fællesskab, julefred og sammenhold," siger Peter Birch. "Juletiden er den tid på året, hvor vi oplever fællesskabet stærkest – og hvor savnet af fællesskab også føles stærkest. Derfor skal vi samles for i ord og skønne toner at høre om det fællesskab, vi alle er en del af. Advent og jul er båret af forventning og glæde og vi har nok alle sammen særlige traditioner og salmer, der bærer på den glæde. I koncerten bliver der mulighed for at lytte til – og selv synge med – på adventstidens og julens glæde." 

Så gå ikke glip af denne unikke chance for at synge højt i sky i domkirkens prægtige akustik, med trompeter og masser af sangstemmer, når juleklokken kimer. Og vær med til at starte en tradition, hvor man ikke synes det er jul, før man har sunget Halleluja-koret i Helsingør Domkirke. 

Det Danske Børne- og Juniorkor er hjemmehørende i Gentofte Provsti, ledet af Pia Boysen, og er blandt en af landets mest succesfulde korskoler.

Trompetisten Kristina Husum bor i Helsingør og har tidligere kunnet høres i domkirken ved særlige lejligheder. Denne dag gæster hun kirken med sin trio, Air de Bravour, der ud over hende selv består af trompetisterne Dorthe Zielke og Susanne Vibæk. Glæd jer til trompetmusik, når det er bedst. 

Biskoppens Julekoncert 
Lørdag den 27. november 2021 kl. 15.00-16.00 
Helsingør Domkirke 

Gratis adgang
Husk coronapas