Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Nordsjællands Korskole: Hver sanger er unik og uundværlig

Nordsjællands Korskole er et samarbejde mellem Fredensborg Provstis seks sogne. På korskolen er fokus på samarbejde og ikke mindst på at give den enkelte korsanger opfattelsen af et være en unik og uundværlig brik i et farverigt puslespil.

Foto: Nordsjællands Korskole

Af Rikke Lyskjær-Rudbæk

Hver uge mødes 150 børn og unge rundt omkring i Nordsjælland, når Nordsjællands Korskole tilbyder korundervisning til sangglade drenge og piger. De fem-seks-årige synger i Spirekoret, børn i første og anden klasse er en del af Børnekoret, Juniorkoret består af børn i tredje til femte klasse, og Ungdomskoret er for de sangglade elever på sjette til niende klassetrin.

Flere gange årligt afholder korene koncert hver for sig, men af og til inviterer Nordsjællands Korskole også til fælles koncert. Noget, der er ret unikt, fordi korene netop øver hver for sig til dagligt. Udover at det er en skøn oplevelse at lytte til, betyder de fælles koncerter også noget for den enkelte korsangers selvopfattelse:

”Vi giver korsangerne en oplevelse af at være en uundværlig del af et fællesskab. En forståelse af nødvendigheden af deres deltagelse i den fælles sammenhæng. Deres bidrag er en del af den samlede koridentitet, og dermed udvikler vi det fælles ansvar, det er at indgå i en korsammenhæng som Nordsjællands Korskole.”

Sådan siger Cille Buch, der er korleder for Nordsjællands Juniorkor og Nordsjællands Ungdomskor og dirigent i Fredensborg Slotskirkes Pigekor, hvor flere af korsangerne i øvrigt har en fortid i mindst ét af de yngre kor.

En del af fødekæden

Cille Buch betoner det unikke i, at børnene og de unge i Nordsjællands Korskole lærer at arbejde sammen på tværs for at nå et fælles mål:

”Det er fantastisk for børn og unge mennesker at mærke, at de er vigtige i en sammenhæng. At deres stemme savnes, hvis den udebliver. At deres del af fællesskabet er med til at skabe et puslespil af farver, som andre kan inspireres af og spejle sig i uden at blive vejet eller skubbet væk.”

Cille Buch forklarer, at man i Nordsjællands Korskole arbejder meget målrettet på netop at give børnene og de unge en forståelse for, at samarbejdet på tværs af korene er enormt vigtigt:

”Sangerne bevidstgøres om det ansvar, de har overfor hinanden igennem den fødekæde, de forskellige kor indgår i. Det gælder eksempelvis, når de ældre elever underviser de yngre, eller når vi netop holder fælleskoncerter.”

OPLEV KORET

Har du lyst til at opleve den fælles koncert, har du muligheden på søndag, den 2. juni, hvor Spirekoret, Børnekoret, Juniorkoret og Ungdomskoret optræder sammen til sommerkoncert i Hørsholm Kirke. Læs mere om arrangementet her:

 

Nordsjællands Korskoles sommerkoncert