Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Biskop til minister: Folkekirken skal fortsat være folkets kirke

Flere vigtige emner blev vendt, da kirkeminister Louise Schack Elholm (V) besøgte Helsingør Stift. 

Biskop Peter Birch og kirkeminister Louise Schack Elholm (V) taler om blandt andet grøn omstilling. Foto: Benjamin Birk Christohersen.

Af Benjamin Birk Christophersen

Grøn omstilling, nye beboere, arbejdsmiljø og præstefordelingsmodellen var blot nogle af de emner, biskop Peter Birch havde på dagsordenen, da kirkeminister Louise Schack Elholm besøgte Helsingør Stift mandag d. 21. august.

Efter en rundvisning i det gamle karmeliterkloster, hvor Helsingør Stift holder til, bød Peter Birch kirkeministeren ind på sit kontor til et møde om stiftets arbejde og ambitioner for folkekirken.

"Vi talte blandt andet om hvordan vi også i fremtiden sikrer, at folkekirken er en kirke for alle. Et fællesskab hvor mange forskellige mennesker kan finde en plads og et rum," fortæller Peter Birch, der ikke lægger skjul på, at han ser netop den dagsorden som vigtig for folkekirken. 

Derfor er det også et bærende element i Helsingør Stifts strategi, at placere folkekirken centralt i samfundet, så den opleves som relevant for alle dele af befolkningen.

Dåb samler

Som led i den strategiske satsning har Peter Birch og Helsingør Stiftsråd ansat en dåbskonsulent, der skal arbejde med dåben i forhold til yngre generationer, nytilflyttede og borgere, der ikke hidtil har haft en forbindelse til folkekirken.

Kirkeminister Louise Schack Elholm lyttede opmærksomt og gav også udtryk for, at hun ser dåben som en vigtig fællesskabsopbyggende handling.

Grøn indsats

Et andet område hvor Helsingør Stift også satser er den grønne omstilling. I mange sogne er arbejdet allerede godt i gang, men Helsingør Stift vil gerne understøtte de gode tiltag yderligere. I den forbindelse kunne Biskop Peter Birch blandt andet fortælle kirkeministeren om en kommende energiscreening af sognenes bygninger med henblik på at give dem et overblik. Derfra vil de kunne tage beslutning om hvor det giver mest effekt at optimere. 

Efter et godt møde fulgte Peter Birch og stiftskontorchef Annette Nordenbæk ministeren ud til ministerbilen, der holdt foran Sct. Mariæ Kirke. På vejen slog de et smut forbi det imponerende 'musikværelse', der med velbevarede kalkmalerier altid er et besøg værd.

Biskop Peter Birch beretter om klosterets historie i 'musikværelset'. Foto: Benjamin Birk Christophersen.