Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Mindegudstjeneste i Helsingør Domkirke

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik mindes ved en gudstjeneste 20. februar kl. 11.00

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik (Foto: Torben Eskerod)

Der vil blive mulighed for at mindes Hans Kongelige Højhed Prins Henrik til en gudstjeneste i Helsingør Domkirke tirsdag den 20. februar kl. 11.00.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik mindes i tekster og musik og i bøn og salmesang. Det sker både på dansk og på fransk.

Til mindehøjtideligheden vil der blive spillet musik af bl.a. Franck, Widor og Buxtehude. Ved sidder orglet domorganist Bo Grønbech.

Liturg er domprovst Steffen Ravn Jørgensen.

Kongehuset er samlingpunkt

Skæbne forpligter er titlen på prinsens erindringer fra 1998, og han tog sin skæbne på sig med humør, med engagement og med hele sin stærke, begavede og følsomme personlighed.

"Prins Henriks død er en begivenhed, som berører mange danskere dybt. Kongehuset er et samlingspunkt for folket. Prins Henrik har igennem mange årtier været en elsket, elskelig og uundværlig figur i danskernes bevidsthed," siger domprovst Steffen Ravn Jørgensen.

Hvert år markerer kongehuset sin flytning til sommerresidensen på Fredensborg Slot ved at sejle fra Amalienborg til Helsingør med kongeskibet Dannebrog. 

"Det har igennem alle årene været en festlig begivenhed for hele Helsingør by, og i forbindelse med den oplevede vi alle Prins Henriks hjertelige og imødekommende væsen."

Steffen Ravn Jørgensen understreger, at gudstjenesten på tirsdag vil være afdæmpet og rolig i sin form.

Gudstjenesten er åben for alle.

I landets kirker ringes der med alle kirkeklokker i en halv time før prinsens bisættelsen begynder, og igen i en halv time efter at bisættelsen har fundet sted.