Nyheder
Nyheder

Lise-Lotte Rebel: Tak for gave fra præsterne

Den tidligere biskop i Helsingør Stift måtte melde fra til det planlagte afsked for hende med stiftets præster. Her siger hun tak for den gave, hun skulle have haft overrakt i den forbindelse.

Lise-Lotte Rebel under afskedgudstjenesten i november 2020 (Foto: Bjarke Ørsted)

Af Asta Gyldenkærne

I 2020 skulle årets stiftskursus for præsterne i Helsingør Stift have dannet ramme om præsternes afsked med Lise-Lotte Rebel som stiftets biskop gennem 25 år. Men stiftskurset blev som så mange andre festlige begivenheder det år aflyst. Afskedsfesten blev udsat til dette års stiftskonvent på Bornholm, hvor Bent Flemming Nielsen skulle have holdt et foredrag, og hvor de to sammen skulle have overrakt en gave fra præsterne. Desværre blev Lise-Lotte og Bent Flemming nødsaget til at melde afbud. Vi var derfor nogle af stiftets præster, der efterfølgende besøgte dem i Helsingør, og Lise-Lotte Rebel har bedt os om at sende denne hilsen til præsterne i stiftet:

 

Tak for den flotte pengegave til en rejse til Mozarts Salzburg. Det var vel nok en kærlig gestus til det gamle bispepar. 

Vi har modtaget så meget godt fra Helsingør Stift og havde absolut intet til gode. Helt ufortjent fik vi så en ekstra gave og en kærlig hilsen. Af hjertet tak!

Vi ønsker jer alle glæde og velsignelse i jeres tjeneste og sender vores hjerteligste hilsner.

Bent Flemming og Lise-Lotte