Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Juridisk specialkonsulent: Læg et godt fundament for arbejdsmiljøet

Helsingør Stift har udarbejdet en vejledning til håndtering af seksuel chikane, der ifølge juridisk specialkonsulent også kan inspirere til god håndteringen af andre problemstillinger i sognene.

"Det er vigtigt at vide, at man ikke er alene når den slags opstår," siger juridisk specialkonsulent i Helsingør Stift Stefanie Laursen. 

Af Benjamin Birk Christophersen

Seksuel chikane hører ikke hjemme i Helsingør Stift. Det hører ikke hjemme nogen steder. 

Det er alle enige om. Men det må ikke blive en sovepude, der gør, at man ikke er forberedt på, at den slags kan opstå alle steder.

Derfor er det afgørende, at man i fredstid fastlægger en handleplan for hvordan man som arbejdsplads og medarbejder skal forholde sig, hvis der opstår problemer i relation til arbejdsmiljøet.

"Det er vigtigt at vide, at man ikke er alene når den slags opstår," siger juridisk specialkonsulent i Helsingør Stift Stefanie Laursen og tilføjer:

"Derfor har man en bunden opgave i at sikre en klar og tydelig handleplan, så alle parter ved hvad de har at forholde sig til. På den måde har man et godt fundament, hvis uvejret kommer."

Til hjælp i denne forberedelse har Helsingør Stift udarbejdet en vejledning til brug i håndteringen af seksuel chikane. Det kan være et godt udgangspunkt for menighedsrådets eget arbejde med retningslinjer for seksuel chikane. I materialet, der kan tilgås her, anvises en række konkrete handlemuligheder i forskellige situationer. 

Hvad gør man hvis man bliver krænket? Hvad gør man hvis man er vidne til en krænkende situation? Og hvad gør man som leder, der bliver gjort opmærksom på et problem?

Brug materialet bredt

Selvom materialet er møntet på håndteringen af seksuel chikane, kan det også anvendes som inspiration til håndteringen af andre typer arbejdsmiljøproblemer. Det siger juridisk specialkonsulent i Helsingør Stift Stefanie Laursen: 

"Materialet giver konkrete handlemuligheder til at få stoppet og håndteret uønsket adfærd. Det behøver ikke kun være seksuelle krænkelser, men kan også anvendes, hvis der for eksempel opstår uønsket drilleri eller decideret mobning."

Læg et godt fundament

På Helsingør Stifts hjemmeside er der en række artikler og værktøjer, der kan hjælpe menighedsrådet med at understøtte et godt og trygt arbejdsmiljø.

Desuden har du mulighed for at komme med på et gratis kursus om hvordan man fremmer et godt arbejdsmiljø. Det er i Lillerød Sognegård d. 28. februar eller Ballerup Sognegård d. 1. marts 2023. 

Læs mere og tilmeld dig her.