Nyheder
Nyheder

I år er det 150 år siden, at N.F.S. Grundtvig døde

Det er ikke N.F.S. Grundtvigs død, som Grundtvigsk Forum fejrer til september, men et rigt (efter)liv, der har berørt os alle. 

Grundtvig

Til september holder Grundtvigsk Forum en festival i anledning af N.F.S. Grundtvigs død.

Af Steen Toft Winther

I år er et ganske særligt år. Den 2. september 2022 er det nemlig 150 år siden, at N.F.S. Grundtvig døde, og markeringen af 150-året for Grundtvigs død finder sted i organisationer, virksomheder og foreninger over hele landet.

I den forbindelse kommer Grundtvigsk Forum med en opfordring: De vil gerne danne sig et samlet overblik over aktiviteter i hele landet på deres hjemmeside, og derfor vil Grundtvigsk Forum gerne høre fra jer, hvis I har arrangementer og aktiviteter på bedding i anledning af 150-året - eller hvis I har kendskab til andre foreninger og organisationer, som har. Skriv meget gerne til Sofia Spacciante på mail ss@vartov.dk.

September i Vartov

I Vartov i København inviterer Grundtvigsk Forum til et rigt program i hele september med afsæt i 150-året.

I udviklingen af programmet har de lagt vægt på ikke at fejre en død, men derimod at skabe opmærksomhed og interesse for et rigt liv og – ikke mindst – et rigt efterliv. Overskriften for arrangementerne er derfor: Grundtvig lever!

Programmet bliver til i samarbejde med blandt andre Folkeuniversitetet i Aarhus, Center for Grundtvigforskning, Gads Forlag, Vartov Valgmenighed, Grundtvigsk Forum i Jerne og Golden Days Festival og mange flere.

Følg med løbende på grundtvig.dk/150-aaret, hvor du kan læse mere om programmet for festivalen.