Nyheder
Nyheder

Hvor er de andre unge i menighedsrådene?

Rikke Bendix Pedersen vil gerne skabe et netværk af yngre menighedsrådsmedlemmer i stiftet, der kan inspirere og sparre med hinanden.

Rikke Bendix Pedersen udenfor Ballerup Kirke

Rikke Bendix Pedersen sidder i menighedsrådet for Ballerup Kirke. Hun er 27 - den næstyngste er 57. (Privatfoto)

Af Malene Bjerre

”Jeg vidste godt, at jeg ville være den yngste. På den måde gik jeg ind til menighedsrådsarbejdet med åbne øjne. Men jeg savner nu alligevel noget sparring med andre unge menighedsrådsmedlemmer.”

Rikke Bendix Pedersen er 27 år og sidder i menighedsrådet i Ballerup Sogn. Det er hun glad for, men hun mærker også, at hun er langt yngre end de andre. I hendes menighedsråd er de næstyngste i 50’erne.

”Vi står jo forskellige steder i vores liv, og derfor ser vi nok også forskellige ting. Selv er jeg meget opmærksom på, at kirken slipper de unge mellem konfirmationen, og til de får børn,” siger Rikke Bendix, der selv har en baggrund som FDF’er og er kommet i kirken i hele sit liv. Hun er med egne ord til nye salmer og et moderne sprog i kirken og vil gerne have mere fokus på de unge.

”Det betyder noget for mig at sikre, at kirken har nogle tilbud ud over højmessen og børnegudstjenester,” siger hun. ”Jeg vil gerne i dialog med de unge i sognet og høre, hvad deres behov er. Og det blik kan jeg godt føle mig lidt alene med.”

Bedre ideer sammen

Det har fået Rikke Bendix til at se sig om efter yngre menighedsrådsmedlemmer i andre sogne i stiftet. ”Jeg kunne godt tænke mig, at vi havde et netværk, hvor vi kunne samles og udveksle ideer og sparre med hinanden. Jeg får selv bedre ideer, hvis der er nogle, der kommenterer på dem.”

Udover at det vil være til inspiration for hende selv og forhåbentlig de andre i netværket, tænker hun, at det kan komme alle menighedsråd til gavn.

”Jeg vil tro, at det så også bliver lettere at få nogle af de yngre til at stille op til næste menighedsrådsvalg. Så ved de, at de ikke kommer til at sidde helt alene i deres generation.”

Yngre menighedsrådsmedlemmer kan ringe eller skrive til Rikke Bendix Pedersen på telefon 3023 0714 eller mail bendix-pedersen@live.dk.