Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Helsingør Stiftsråd bakker op om biskoppernes udtalelser

Helsingør Stiftsråd har sendt et brev til kirkeminister Louise Schack Elholm, hvori i de opfordrer regeringen til at værne om det gode samvirke mellem kirke og stat.

Helsingør Stiftsråd har sendt en fælles udtalelse til kirkeminister Louise Schack Elholm vedrørende regeringens ønske om at afskaffe en helligdag. 

Stiftsrådet bakker op om biskoppernes udtalelser og opfordrer kirkemisteren til at sikre en god proces, hvor folkekirkens parter inddrages fra begyndelsen.

Læs stiftsrådets udtalelse herunder:

LÆS MERE (TRYK PÅ + FOR AT ÅBNE)

Stiftsrådets udtalelse til kirkeministeren

Til kirkeminister

Louise Schack Elholm

Regeringens afskaffelse af helligdag

Helsingør Stiftsråd har valgt at rette en fælles henvendelse til kirkeministeren på baggrund af regeringens ønske om at afskaffe en helligdag.

 

Helsingør Stiftsråd bakker op om biskoppernes opråb og ser med stor alvor og undren på regeringens forslag om at afskaffe en helligdag. Ydermere mener vi, at måden hvorpå regeringen har tænkt sig at afskaffe en helligdag er problematisk.

 

Vi savner, at folkekirken bliver inddraget i en ordentlig proces, og at denne proces ikke først begyndes, efter beslutningen er gennemført ved kgl. resolution.

 

Vi opfordrer til at regeringen værner om det gode samvirke mellem kirke og stat, der har været gældende i mange slægtled.

 

Med venlig hilsen

 

Helsingør Stiftsråd

 

Søren Ødum Nielsen, formand