Nyheder
Nyheder

Fuldt hus til Mardi Gras

Ansgarkirken var proppet til bristepunktet, da fasten blev indledt med en festlig New Orleans-gudstjeneste.

Mardi Gras

Sognepræst Frances Benzon ved tirsdagens New Orleans-inspirerede før-faste-gudstjeneste. (foto: Søren Hvidberg Pedersen)

Af Søren Koch, PR-medarbejder, Ansgarkirken

Mardi Gras betyder ‘fede tirsdag’ på fransk og er navnet på den sidste dag inden fasten. Mere alment er Mardi Gras kendt som det årlige karneval i New Orleans, der markerer tiden inden fasten, hvilket fejres med musik og optog gennem gaderne i dagevis. 

Tirsdag aftens gudstjeneste i Ansgarkirken i Hedehusene tog afsæt i den kendte New Orleans-tradition – der blev festet igennem, og fastetiden blev budt velkommen. 

Gudstjenesten var båret af bøn, højtlæsning af bibeltekster og refleksioner over bibeltekster, fastens essens samt teksterne fra New Orleans-klassikere som "Basin Street Blues", "Just A Closer Walk With Thee" og "His Eye is on the Sparrow". 

Syngende barselsvikar

Betty & The Boys


Elisabeth Børch (sang)

Norbert Susemihl (trompet, basun)

Mads Søndergaard (klaver)

Thomas Obenhausen Jakobsen (sousafon) 

Mads Lambertsen (slagtøj)


Sognepræst Frances Benzon for gudstjenesten sammen med sin kommende barselsvikar, Elisabeth Børch.


Uden levende New Orleans-jazz, ingen Mardi Gras-gudstjeneste, og det var først og fremmest her, at man fik lov til at opleve Elisabeth Børch; nemlig som forsanger i jazzbandet Betty & The Boys.


Det swingende og dynamiske band fik liturgi, prædiken og musik til at gå op i en højrere enhed.


Gudstjenesten havde tiltrukket alle aldersgrupper. De mindste børn kunne ikke sidde stille og måtte ud og danse på kirkegulvet, mens spirende konfirmander og ældre kirkegængere sad og vippede til musikken side om side.


Flere af de voksne måtte også overgive sig og prøve Ansgarkirkens dansegulv af til et uptempo New Orleans-postludium. 


Efter gudstjenesten trak hele kirken over i sognegården, hvor der var skaffet siddepladser til 140 spisende. Det nystartede mobile catering-firma Kok & Rul leverede ægte ‘cajun food’ i form af gumbo-gryde med lækkert tilbehør. 


Det var en meget mæt og tilfreds menighed, der forlod sognegården ved 20-tiden.


Et ligeså tilfreds personale blev enige om, at det ikke var sidste gang, Ansgarkirken fejrer den sidste aften inden fasten på denne måde – med fed mad og fed musik, der forbereder til den eftertænksomhed, som fasten kræver.

Elisabeth Bøcher

Elisabeth Bøcher, som er Betty i Betty & The Boys, er også sognepræst Frances Benzons kommende barselsvikar. (foto: Søren Hvidberg Pedersen)