Nyheder
Nyheder

Festgudstjenesten for Helsingørs nye biskop udskudt til august

Coronarestriktioner udskyder den planlagte festgudstjeneste i anledning af, at Peter Birch tiltrådte som ny biskop i februar, fra juni til august.

Solen skinnede på Peter Birch, da han blev bispeviet i januar med kun få deltagere i kirken. Forhåbentlig bliver der plads til mange flere i august. (Foto: Miklos Szabo)

Først skulle Helsingør Stift have fejret sin nye biskop ved bispevielsen den 31. januar. Så blev den udskudt til 20. juni. Men da det stadig ser ud til, at coronarestriktionerne vil begrænse antallet af gæster på denne side af sommerferien, har stiftet endnu engang besluttet at rykke festlighederne for at kunne få så mange gæster med som overhovedet muligt. Til den tid vil de fleste, der ønsker det, forhåbentlig være igennem vaccinationsprogrammet.

Festgudstjenesten er rykket til den 29. august kl. 14.00 i Skt. Olai Domkirke, hvor bl.a. biskopper fra alle landets stifter og de øvrige nordiske lande vil deltage. Hendes Majestæt Dronningen vil også deltage i festlighederne.

Det er endnu ikke afklaret, hvor mange der kan blive plads til i kirken.

”Det er jo en festgudstjeneste for hele stiftet, så det er vigtigt for os, at stiftet også bliver godt repræsenteret. Men nu må vi se, hvor mange vi kan få lov til at samles til den tid,” siger Peter Birch. ”Forhåbentlig får vi lov at holde en ordentlig fest.”