Nyheder
Nyheder

Bispevalget udskrevet

Den nye biskop i Helsingør Stift skal vælges til oktober, meddeler Kirkeministeriet.

Den 31. januar 2021 skal den kommende biskop indvies i Helsingør Domkirke. (Foto: Poul Henning Bergmann)

Kirkeministeriet har netop udskrevet valg til valget af en ny biskop i Helsingør Stift. Afstemningen indledes 22. september, og hvis en af kandidaterne får mere end 50 procent af stemmerne, kan valget være afgjort allerede den 13. oktober. Ellers skal de to kandidater, der har fået flest stemmer, ud i en anden runde, der vil blive afgjort senest den 18. november. Bispeindvielsen finder sted den 31. januar 2021.

Indtil videre har fire kandidater meldt sig. Det drejer sig om

  • Peter Birch, provst i Gentofte Provsti
  • Asser Skude, præst i Bellahøj Kirke
  • Ulla Thorbjørn Hansen, provst i Slagelse Provsti
  • Eva Holmegaard Larsen, præst i Nødebo og Gadevang Kirker

Kandidater kan melde sig indtil 25. august, hvorefter valgbestyrelsen har en uge til at sikre sig, at kandidaturet er gyldigt. Og så åbner den elektroniske stemmeboks 22. september og lukker igen den 13. oktober. Det er menighedsrådsmedlemmer og præster i Helsingør Stift, der kan stemme ved valget, og dem er der omkring 1600 af i stiftet.

Den nuværende biskop i stiftet, Lise-Lotte Rebel, går på pension, når hun i januar 2021 fylder 70. Hun har været biskop siden 1995 og er dermed den af de nuværende biskopper, der har siddet længst i embedet.

Læs mere om valgmøder, valgprocedurer og datoer på siden om bispevalget, og følg vores dækning helt frem til den nye biskops tiltrædelse den 1. februar 2021.