Nyheder
Nyheder

Birgitte Stoklund Larsen ny stiftskonsulent

Bibelselskabets generalsekretær skifter til Helsingør Stift, hvor hun blandt andet skal inspirere og understøtte folkekirkens deltagelse i samskabelsesprojekter med det øvrige samfund.

Birgitte Stoklund Larsen der går

Foto: Dan Henrik Møller

PRESSEMEDDELELSE: Birgitte Stoklund Larsen bliver ny konsulent i Helsingør Stift, hvor hun skal arbejde med samskabelse og skal bistå biskoppen som sparringspartner, særligt i spørgsmål om offentlighedsteologi og samskabelse. Desuden får hun en koordinerende rolle i forhold til stiftets øvrige konsulenter.

Birgitte Stoklund Larsen kommer fra en stilling som generalsekretær for Det Danske Bibelselskab og har beskæftiget sig med offentlighedsteologi i både teori og praksis. Biskop i Helsingør Stift Peter Birch er meget glad for den nye ansættelse.

”I Helsingør Stift er vi særdeles tilfredse med at kunne ansætte en så kompetent person i den nyoprettede stilling som stiftskonsulent med særligt ansvar for samskabelse og offentlighedsteologi,” siger Peter Birch. ”Birgitte har vist, at hun er meget dygtig til at gøre et bredt publikum opmærksom på Bibelens og kristendommens relevans, og jeg er sikker på, at hun vil være en stor gevinst i stiftets arbejde med at placere kirken centralt i samfundet.”

Birgitte Stoklund Larsen glæder sig også selv til at tage fat på arbejdet. ”Jeg ser det som en fantastisk mulighed for at arbejde teologisk og praktisk med folkekirkens rolle i samfundet, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med både biskop, stiftsråd og konsulenter og med folk i stiftet i øvrigt,” siger hun.

Birgitte Stoklund Larsen tiltræder i den nye stilling den 1. oktober 2021.

Yderligere oplysninger kan fås hos biskop Peter Birch på telefon 4921 3500 eller hos Birgitte Stoklund Larsen på telefon 2942 0521.