Nyheder
Nyheder

ASSIST: Unge studerende hjælper ældre med praktiske opgaver

I uge 26 vil unge studerende for ellevte gang hjælpe ældre med praktiske opgaver i Grønnevang Sogn i Hillerød. Sidste frist for tilmelding er onsdag d. 8. juni. 

Unge i arbejde

Ældre, der har behov for assistance til praktiske opgaver, kan nu få hjælp af unge studerende. 

Af Thyge Enevoldsen, diakonikonsulent i Helsingør Stift

I uge 26 – dvs. den 27. juni til den 2. juli – er der igen ASSIST i Grønnevang Sogn. ASSIST er et diakonalt, socialt projekt, hvor unge studerende yder frivillig praktisk hjælp til pensionister i en bydel.

Med base i Grønnevang Kirke og det lokale beboerhus får sognet besøg af 20-30 unge studerende, som hele ugen laver frivilligt praktisk arbejde for ældre og andre med behov.

De unge er ikke professionelle – men giver efter bedste evne hjælp til hækklipning, havearbejde, rengøring, oprydning, maling af plankeværk eller maling af et værelse. 

Lokale ældre, som har brug for hjælp, skriver en seddel med navn, adresse, mobilnummer og behov for ASSIST (havearbejde, rengøring m.m.). Sedlen afleveres i postkassen ved beboerhuset eller kirken. Så bliver ansøgerne kontaktet i uge 25, og der laves nærmere aftale.

Hvis man er ung studerende (18+) og gerne vil være en del af ASSIST-teamet og et meget meningsfuldt fællesskab, så kan man kontakte sognepræst Benjamin Sloth Jensen for nærmere info, tlf.: 5115 5349, mail: bsje@km.dk

Sidste frist for tilmelding er onsdag d.8. juni. Pris for hele ugen inkl. kost og logi er 250 kr.

ASSIST er et diakonalt samarbejdsprojekt arrangeret af Grønnevang Kirke, studenterorganisationen KFS og Boligselskabet i Kongevænget 1 og 2.

ASSIST-teamet.

ASSIST

Unge studerende i aktion.

ASSIST

Unge studerende på vej ud for at hjælpe ældre med diverse opgaver.